Κομοτηνή: Λίφτινγκ στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ροδόπης

Κομοτηνή: Λίφτινγκ στο οδικό δίκτυο της  ορεινής Ροδόπης

Για την υλοποίηση πολύ σημαντικών παρεμβάσεων στην Ορεινή περιοχή της Ροδόπης κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κος Νίκος Τσαλικίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή» δηλώνει μιλώντας για τις ασφαλτοστρώσεις που υλοποιούνται και σημειώνει «Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας. Παρά το δύσβατο της περιοχής και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένα υφιστάμενο δίκτυο, επιλέξαμε να κάνουμε μια σχετική βελτίωση την οποία θεωρώ ότι έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό και θα εξυπηρετήσει πάνω από 3-4 μεγάλα χωριά στην περιοχή και θα βοηθήσει στο να μπορέσουν οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση και να διασφαλίζεται ένα καλό επίπεδο ασφάλειας και πρόσβασης στην υγεία, για παράδειγμα η ανεμπόδιστη έλευση κάποιου ασθενοφόρου, όταν χρειαστεί.»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κος Νίκος Τσαλικίδης

Η αρχή έγινε με το τμήμα της Οργάνη – Μυρτίσκης, αλλά, όπως ο κος Τσαλικίδης δήλωσε, θα ακολουθήσουν και άλλα χωριά που βρίσκονται πάνω σε διασταυρώσεις που εξυπηρετούνται από το κεντρικό οδικό δίκτυο. «Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο 2019 υπάρχουν τέτοιοι οικισμοί , οικισμοί χωρίς ασφαλτόστρωση, αλλά εμείς επιθυμούμε την επόμενη περίοδο να ολοκληρωθεί κάθε τέτοιου είδους έργο ή εργασία που απαιτείται ώστε να μην μείνει κανένα χωριό μας χωρίς άσφαλτο και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να εξυπηρετούνται με ασφάλεια κυρίως.»

«Και μάλιστα κάποια από αυτά τα χωριά, που είναι χωρίς κατάλληλο οδικό δίκτυο, έχουν πολύ μεγάλο πληθυσμό, όπως η Κύμη για παράδειγμα, το χωριό των Πολυτέκνων» παρατηρούμε για να ακούσουμε τον κ. Τσαλικίδη να συμφωνεί «φυσικά είναι ένα ιδιαίτερο χωριό, το έχουμε στην καρδιά μας και θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο.» Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης υπάρχει ένα σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση αυτών των οικισμών.

Τομέας αναξιοποίητος είναι ο Ορεινός Τουρισμός, ο οποίος θα έδινε ώθηση στην περιοχή. «Προσπαθούμε από την πλευρά μας να στηρίξουμε την περιοχή και να προβάλουμε τις ομορφιές της, αλλά και να στηρίξουμε τις όμορφες ιδέες της, ώστε οι επενδυτές να καταλάβουν ότι τα ορεινά μας χωριά έχουν τα δικά τους ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Περνούν εκατομμύρια επισκέπτες από τον Κάθετο Άξονα, κάποιοι από αυτοί θα μπορούσαν να επισκεφτούν και τα ορεινά.»
Φώτο: Ο κος Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NCNruq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη