Χανιά: Χάρτης με τις περιοχές όπου έγινε αισθητός ο σεισμός

Χανιά: Χάρτης με τις περιοχές όπου έγινε αισθητός ο σεισμός

Τα σεισμικά κύματα σε διάφορες περιοχές των Χανίων κατέγραψε το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στο οποίο στεγάζεται και η έδρα UNESCO για τη φυσική του εσωτερικού της γης και τη μείωση γεωκαταστροφών. Το εργαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη κατανομής της σεισμικής επιτάχυνσης στο αστικό συγκρότημα των Χανίων από τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου.

Τα σημεία στα οποία ο σεισμός έγινε εντονότερα αισθητός αποτυπώνονται με κόκκινο χρώμα στο χάρτη.

Στη πόλη των Χανίων λειτουργεί δίκτυο επιταχυνσιογράφων που καταγράφει σε κάθε σεισμό την σεισμική επιτάχυνση σστην πόλη.
Έτσι είναι στην διάθεση μας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενη αρχή Πολιτικής προστασίας η χωρική κατανομή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο της Ισχυρής Εδαφικής κίνησης (σεισμική επιτάχυνση) στο αστικό συγκρότημα των Χανίων.
H κατανομή της εδαφικής κίνησης προέρχεται από τους σταθμούς καταγραφής τις Ισχυρής Εδαφικής κίνησης που λειτουργεί εντός της πόλης των Χανιών το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και η Εδρα UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και την Μείωση των Γεωκαταστροφών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2XPCjOy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη