Απάντηση υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου για τη γέφυρα του Κομψάτου

Απάντηση υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου για  τη γέφυρα του  Κομψάτου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, διά του εγγράφου του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Δ. Καρνέση, απαντώντας στην από 03/10/2019 ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου στον Ίασμο της ΠΕ Ροδόπης, υποδεικνύει ως αρμόδια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αποκατάσταση της γέφυρας.

«Με την ερώτηση του ο βουλευτής είχε κάνει γνωστές τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της προηγούμενης κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας και ιδιαίτερα την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Ενέργειες που δεν αμφισβητήθηκαν στην απάντηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, αντίθετα υπογραμμίστηκε ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την αποκατάσταση της γέφυρας ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ενώ η «Εγνατίας Οδού ΑΕ» με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στην κατάρρευση της γέφυρας Ιάσμου, καθώς δεν της ανατέθηκε σχετικός ρόλος. Όμως όπου της ανατέθηκε παρείχε την συνδρομή της.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή και σημειώνεται «Τέλος ο βουλευτής κάνει γνωστό ότι θα παρακολουθεί επισταμένα την διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και βέβαια θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγεται πλέον το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, να γίνει γνωστό το πόρισμα και να μάθουν οι πολίτες τις αιτίες πτώσης της γέφυρας Κομψάτου.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2OLndoX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.