Κομοτηνή: Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας στον Δ. Χαρίτου για το ΣΔΕ Ιάσμου

Κομοτηνή: Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας στον Δ. Χαρίτου για το ΣΔΕ Ιάσμου

Αρνητική ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στην, από 20/09/2019, ερώτηση την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου με θέμα: «Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Ίασμο της Π.Ε. Ροδόπης».

«Η υπουργός αρνούμενη τη λειτουργία παραρτήματος ΣΔΕ φέτος στον Ίασμο στερεί από όσους άφησαν για οποιοδήποτε λόγο το σχολείο πριν ακόμη ολοκληρώσουν τα 9 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης, την δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, που θα συνέβαλε στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε μία περιοχή κυρίως αγροτική, με συνθήκες που προκαλούν τη μη ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με υψηλά ποσοστά μαθητικής διαρροής.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή Δ. Χαρίτου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Ενώ το αίτημα λειτουργίας παραρτήματος ΣΔΕ στον Ίασμο ήταν κατατιθέμενο και γνωστό στο υπουργείο Παιδείας και στην υπουργό, στην υπ' αριθ. 4197/27-08-2019 «Τροποποίηση της Πράξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)», δεν συμπεριλήφθη, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν την έναρξη λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ένα παράρτημα να λειτουργήσει και στον Ίασμο.» Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Η επίκληση της υπουργού Παιδείας στην απάντησή της ότι ιδρύθηκε και λειτούργησε εκτός έδρας τμήμα του Σ.Δ.Ε. Κομοτηνής στον Ίασμο, όμως το 2012 ανεστάλη η λειτουργία του, λόγω μη ύπαρξης εκπαιδευομένων, δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα, καθώς το ενδιαφέρον για φοίτηση στο ΣΔΕ είναι υπαρκτό και κατατεθειμένο με τις 74 ενυπόγραφες αιτήσεις εγγραφής πολιτών του Δήμου Ιάσμου. Αυτό το ενδιαφέρον όφειλε να λάβει υπόψη του το Υ.ΠΑΙ.Θ. και να λειτουργήσει το ΣΔΕ στον Ίασμο την φετινή χρονιά και όχι να δίνει έωλες απαντήσεις περί μελλοντικής λειτουργίας.»

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Dl05IB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη