Νέα έργα σε Λαμία και Φθιώτιδα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ

Στον απόηχο της 10ης τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας θέλω να ευχαριστήσω τις και τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους, που σχεδόν ομόφωνα (μια μόνο ψήφο κατά) υπερψήφισαν τα θέματα που αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. 

Ειδικότερα εγκρίθηκαν: 

1. Η 4η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Π.Ε. Φθιώτιδας έτους 2019 και το Τεχνικό Πρόγραμμα ΠΕ Φθιώτιδας έτους 2020, στο οποίο εντάξαμε τα παρακάτω νέα έργα:

Α) Κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην Επ. Οδό Λαμίας - Κομποτάδων -Μεξιατών - Λουτρών Υπάτης και σύνδεση με την νέα γέφυρα Κωσταλέξη  (συνδέσεις νέας γέφυρας).

Β. Αποπεράτωση του έργου "Κατασκευή γέφυρας στον χείμαρρο Ίναχο του Επ. Δρόμου Περιβολίου - Μαρμάρων" (συνδέσεις νέας γέφυρας).

Γ. Αποπεράτωση του έργου "Κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ - Πορθμείο Γλύφας τμήμα από Χ.Θ. 8+120 ΕΩΣ 11+627,25 - Αποκατάσταση κατολίσθησης .

Δ. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Δαδίου Παναγίας Γαυριώτισσας.

Ε. Επισκευή - Συντήρηση και αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Π.Ε. Φθιώτιδας.  (Αφορά κατά κύριο λόγο τα ανακαινισμένα κτίρια όπου θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και της Διεύθυνσης Μεταφορών (ΥΜΕ) και Επικοινωνιών.

2. Η τροποποίηση υποέργων στα πλαίσια του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ–ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΠΟ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», σύμφωνα με την οποία προχωράμε στη δημοπράτηση των έργων που αφορούν στους χειμάρρους:

Δήμος Δομοκού (Ενιπέας, Κακάρα, Βρυσιές)

Δήμος Στυλίδας (Βελάς, Δρυστελόρεμα, Βλαχόκαμπος)

Δήμος Καμένων Βούρλων (Βοάγριος (άνω τμήμα) και Ρέματα εντός της έδρας του Δήμου)

Δήμος Μακρακώμης (Βιτωλιώτης, Φυσίνας, Αρχανιόρεμα)

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας (Ρέμα Παλαιοχωρίου και Κεραμιδιού)

Δήμος Λαμιέων (υπ 1: Μπεκιόρεμα, Ξηριάς και υπ 2: ρέματα στις περιοχές Κομποτάδεων και Μεξιατών).

3. Η  πρόταση ωρίμανσης έργων (μελέτες) για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, που αφορά:

Α. Συμπληρωματικές μελέτες παράκαμψης Δομοκού - Πουρναρίου.

Β. Μελέτη Βόρειας Παράκαμψης Μαγνησίας και Μεγάλης Βρύσης του Δήμου Λαμιέων (από μελέτη από το τέλος σχεδίου πόλεως Μεγάλης Βρύσης μέχρι την Ε.Ο. Λαμία - Δομοκού).

Γ. Μελέτη βελτίωσης Π.Ε.Ο. Λαμία - Μπράλλου (Τμήμα από Χ.Θ. 4:300 έως διασταύρωση Ηράκλειας).

Δ. Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτηση ρεμάτων και ποταμών της Π.Ε. Φθιώτιδας, όπου αναλυτικότερα περιλαμβάνονται:

Μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων στις υδρολογικές λεκάνες των ποταμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καμένων Βούρλων και εντός σχεδίων πόλεων Καμένων Βούρλων & Αγίου Κωνσταντίνου, του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων περιοχής Αρκίτσας, Λιβανατών και Αταλάντης και κτηματικής Περιφέρειας Τ.Κ. Μαρτίνου, Λάρυμνας, Μαλεσίνας, Θεολόγου, του Δήμου Λοκρών.

Μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης κύριας κοίτης Σπερχειού ποταμού και παραποτάμων Σπερχειού, στον Δήμο Μακρακώμης - νοτίως του Σπερχειού ποταμού. 

Μελέτη τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης κύριας κοίτης Σπερχειού ποταμού και παραποτάμων Σπερχειού, στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Λαμιέων.

Με αυτό το πνεύμα ομοθυμίας και με διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε να χτίζουμε σε στέρεες βάσεις το μέλλον της Φθιώτιδας.

Από το Blogger.