Απειλεί πάλι ο Ερντογάν με το προσφυγικό - «Θα ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ευρώπη»

Απειλεί πάλι ο Ερντογάν με το προσφυγικό - «Θα ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ευρώπη»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι σήμερα ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

«Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (…) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες» προς την Ευρώπη, είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Στο μεταξύ, νέα παράνομη γεώτρηση στο τεμάχιο «7» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας διενεργεί το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Οι Τούρκοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το γεωτρύπανο έφθασε σε βάθος 5.500 μέτρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας του Ψευδοκράτους σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο οι γεωτρήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και θα διαρκέσουν τρεισήμισι μήνες.via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/2NoeZnj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.