Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε Καλλονή

Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε Καλλονή

Μια πρώτη συνάντηση είχε η βουλευτής του ΚΚΕ Νομού Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Καλλονή με τον πρόεδρο του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Επαγγελματικής Αλιείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Παναγιώτη Νανίδη και το Λιμενάρχη Καλλονής κ. Ευστράτιο Τσολάκη, συνοδευόμενη και από άλλα μέλη της Κ.Ο. Λέσβου του ΚΚΕ.

Ο κ. Νανίδης ενημέρωσε τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παράκτια αλιεία και ιδιαίτερα τα προβλήματα στον κόλπο της Καλλονής, όπως τη σοβαρή διατάραξη του οικοσυστήματος και περιβάλλοντος χώρου του Κόλπου από τη δραστηριοποίηση μονάδων οστρακοκαλλιέργειας κ.α.

Το επόμενο διάστημα θα σταλούν από μέρους του συλλόγου οι προτάσεις των ψαράδων, τεκμηριωμένες από την πολύχρονη δουλειά τους, για να μπορεί η βουλευτής να τα φέρει προς συζήτηση στη βουλή, πράγμα που έχει γίνει και στο παρελθόν από τον τ. βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Λιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά σε ζητήματα που αφορούν στην ομαλή διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του Κόλπου, καθώς και αναγκαία μέτρα για την προστασία της παράκτιας αλιείας. Έθεσε ακόμα και υπηρεσιακά θέματα, όπως ότι το Ταμείο τους δεν επιτρέπει την πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με τη χρήση του ΑΜΚΑ κ.α.

Τέλος, κατέληξαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συχνή επαφή, ώστε να προβάλλονται και να διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Ενώ η βουλευτής τόνισε ότι, το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα που σχετίζονται τόσο με την προστασία του οικοσυστήματος του Κόλπου, όσο βέβαια και την κατοχύρωση των ψαράδων απέναντι στα συμφέροντα επιχειρήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο το φυσικό πλούτο του Κόλπου όσο και την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών που ζουν από τη θάλασσα.

The post Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε Καλλονή appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2p8Uamy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη