Μάκης Βορίδης: έγινε το πρώτο βήμα στο μεταναστευτικό με αλλαγή του νόμου

Μάκης Βορίδης: έγινε το πρώτο βήμα στο μεταναστευτικό με αλλαγή του νόμου

"Συζητήσαμε και με το Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Χίο. Και το μείζον εξ αυτών είναι προφανώς το μεγάλο θέμα, το μεταναστευτικό», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης που μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη πραγματοποίησαν σειρά επαφών σήμερα στη Χίο.
Κάνοντας λόγο στην δήλωσή του μόνο για μεταναστευτικό, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το πρώτο βήμα έγινε με την αλλαγή του νόμου και ζήτησε από τους πολίτες μικρή πίστωση χρόνου μέχρι να δουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Κυβερνήσεως μας η αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
«Καταλαβαίνουμε τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, και ειδικά η Χίος, καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις των πολιτών και τα παράπονά τους και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η μεταναστευτική πολιτική αλλάζει.
Στόχος της δικής μας μεταναστευτικής πολιτικής είναι και η αποτροπή και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, και οι επανοπροωθήσεις των παρανόμων μεταναστών και βεβαίως η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης , προαναχωρησιακών κέντρων προκειμένου να γίνεται αποτελεσματικά η διαχείριση του μεταναστευτικού.
Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Άλλαξε ο νόμος. Έπεται η εφαρμογή του. Ζητάμε μικρή πίστωση χρόνου διότι η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση η οποία στην πραγματικότητα έλεγε ότι όλοι μπορούν να έρθουν, όλοι μπορούν να μείνουν και κανείς δεν επανοπρωοωθείται.
Όλο το σύστημα ασύλου αλλά και όλες οι δομές είχαν προσαρμοστεί σε αυτή την πολιτική που ακολουθείτο επί ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική αυτή αλλάζει. Θέλουμε λίγο χρόνο προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις βασικές υποδομές και θα δούνε οι πολίτες την τεράστια διαφορά στα ζητήματα αυτά.
Τα νησιά μας θα ανακουφιστούν, η διαχείριση θα έχει ορθολογικά χαρακτηριστικά και δεν πρόκειται φυσικά να γίνει κανενός είδους έκπτωση στον εθνικό κορμό στην εθνική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

The post Μάκης Βορίδης: έγινε το πρώτο βήμα στο μεταναστευτικό με αλλαγή του νόμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2K5eA75
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη