Προανακριτική:Απορρίπτει ο Τασούλας τις αιτιάσεις Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου

Προανακριτική:Απορρίπτει ο Τασούλας τις αιτιάσεις Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου

Απορρίπτει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας με δισέλιδη επιστολή του τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκρινε ως παράνομη την απόφαση εξαίρεσης των βουλευτών του κόμματος, Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης δεν λειτουργεί ως πολιτικό σώμα αλλά ως δικαστικό, δηλαδή ανεξάρτητα και ως εκ τούτου οφείλει να διασφαλίζει ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση για κάθε περαιτέρω ενέργειά της.

Με την εξαίρεση των δύο βουλευτών – μελών δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που αφορούσε τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής, αλλά η ίδια η επιτροπή αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσής της, επισημαίνει ο κ. Τασούλας.

Κατά συνέπεια, οι δύο βουλευτές που είναι μάρτυρες στην υπόθεση δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και μέλη της επιτροπής για αυτό και ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα τους αντικαταστήσουν στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/36owjQG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.