Καλαμάτα:»Eικονική» ξενάγηση με την Ομάδα «Πάμε Βόλτα».

Καλαμάτα:»Eικονική» ξενάγηση με την Ομάδα «Πάμε Βόλτα».

Η Ομάδα «πάμε βόλτα» στην προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης μας θα πραγματοποιήσει «εικονική» ξενάγηση την Κυριακή(3 Νοεμβρίου) στη Γεωργική Βιομηχανία Λιναρδάκη.

O Παναγιώτης Λ. Λιναρδάκης (από Σπάρτη) είχε ιδρύσει σαπωνοποιείο και ελαιουργείο. Την παράδοση συνέχισε ο γιος του Ηλίας Π. Λιναρδάκης, ο οποίος συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με το Λινάρδο Στρούμπο. Μετά το 1950-51 η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί από τους γιους του Ηλία Λιναρδάκη ως ομόρρυθμος εταιρεία, με τον τίτλο «ελαιουργείον-σαπωνοποιείον-παγοποιείον και ψυγεία των Αφων Λιναρδάκη Ο.Ε.»
Αρχικά το εργοστάσιο στεγαζόταν στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Σπετσών. Αργότερα μεταφέρθηκε στην οδό Αρτέμιδος, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας. Το εργοστάσιο λειτουργούσε ως το 1993. Σήμερα, στη θέση του εργοστασίου έχει ανεγερθεί το Μέγαρο Χορού,ενώ τμήμα του εξοπλισμού του μεταφέρθηκε στο Μουσείο Ελιάς της Σπάρτης και στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου (φούρνοι).

Την ξενάγηση θα κάνει ο επί σειρά ετών στέλεχος του εργοστασίου Πέτρος Σταυριανόπουλος.

Σημείο συνάντησης : είσοδος Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 5.00 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936-518550

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34dR8fM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη