Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο - Τι ισχυρίζεται

O ISIS ισχυρίζεται ότι η τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge έγινε από έναν εκ των μαχητών της. Όπως αναφέρει η Standard Evening, ο ISIS υποστηρίζει ότι ο Usman Khan, ο οποίος σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε πολλούς με μαχαίρι την Παρασκευή, έδρασε για λογαριασμό του.

Ωστόσο, ο ISIS δεν έδωσε κανένα στοιχείο ή απόδειξη ότι είναι έτσι η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν πρώην κρατούμενος καταδικασμένος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν ο 28χρονος Ουσμάν Καν που έμενε στην περιοχή του Στάφορντσάιρ. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, είχε αφεθεί ελεύθερος αφού συμφώνησε να φοράει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Με πληροφορίες από standardevening.co.uk



via Press24.gr https://ift.tt/34BfBfn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη