Ξανά στον «αέρα» το Mega - Σενάρια για το νέο όνομα

Photo: Eurokinissi

Μετά και την εξαγορά του σήματος και της ταινιoθήκης του MEGA από την Alter Ego Media, έναντι του ποσού των 33.999.999 ευρώ, σίγουρα το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει και μάλιστα σε γοργούς ρυθμούς.

Για το θέμα μίλησε ο Γιάννης Πρεντέρης, ως καλεσμένος σε εκπομπή του One Channel, εξέφρασε τη χαρά του κσι την ικανοποίησή του και προαννήγγειλε εμμέσως ότι «θα είναι και στο πρώτο δελτίο του νέου Μega».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως από τη αγορά των media, δεν υπάρχει ως ειλημμένη η απόφαση μετονομασίας του καναλιού One σε Mega, κάτι που στην παρούσα φάση υπάρχει ως θεωρητικό σενάριο.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την «επίσημη πρώτη» του Mega στον αέρα.

4912663

Τηλεοπτική βόμβα

Η Alter Ego κάτεθεσε προσφορά 33.999.999 έναντι των 33.000.000 που κατέθεσε η κυπριακή Liquorina Limited και κατόρθωσε με αυτό το τρόπο να αποκτήσει και την ταινιοθήκη του MEGA-λου καναλιού. Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται στην τελική ευθεία στις συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με την απόκτηση και της Forthnet.

Έγκυρες πηγές ισχυρίζονται πως το διαδικτυακό One που εκπέμπει σήμα και μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών δεν πρόκειται ποτέ να βγει στον «αέρα» της Digea (o ψηφιακός πάροχος που διανέμει το σήμα σε όλη την Ελλάδα) καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποφασίσει εκ των προτέρων πως εάν είχε θετική κατάληξη για την ALTER EGO η έκβαση του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος Α.Ε τότε θα έβγαζε κατευθείαν κανάλι με το όνομα Mega στον «αέρα» όπως και σκοπεύει να κάνει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για τον λόγο αυτό δεν είχε ανακοινωθεί σαφής ημερομηνία έναρξης του One ενώ δεν είχε «τρέξει» και η σχετική καμπάνια προκειμένου να διαφημιστεί το νέο κανάλι. Βέβαια τυπικά τα περιουσιακά στοιχεία της Τηλέτυπος Α.Ε δεν έχουν περάσει ακόμη στην ιδιοκτησία της ALTER EGO. Υπενθυμίζεται πως ενώ η εταιρία απέκτησε μέσω πλειστηριασμού τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΔΟΛ στις 31.05.2017 τυπικά ο πλειστηριασμός επικυρώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σχεδόν δύο μήνες αργότερα στις 24.07.2017. Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τώρα.

Η «διαρροή» για την ημερομηνία έναρξης του One ήταν η 11η Νοεμβρίου προφανώς όμως τώρα τα πλάνα αλλάζουν.

Η πληροφορία που θέλει το Mega να εκπέμπει ξανά στον «αέρα» στις 20 Νοεμβρίου του 2019 ανήμερα των 30ων γενεθλίων του σταθμού (το Mega βγήκε στον «αέρα» στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στις 15.00 το μεσημέρι) μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Πάντως χρονική πίεση όσον αφορά στην έναρξη του καναλιού δεν υπάρχει. Και αυτό διότι σύμφωνα με τον νόμο από τις 8 Οκτωβρίου 2019 οπότε και τυπικά το ΕΣΡ επικύρωσε την άδεια «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου» στην ALTER EGO η εταιρία έχει διάστημα 6 μηνών ώστε το κανάλι της να εκπέμψει σήμα. 

Υπενθυμίζεται πως στην ALTER EGO εκτός από το σήμα του Mega και τον ιστότοπο megatv.com πέρασαν τα: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων).

Όσον αφορά στην ταινιοθήκη του Mega και ειδικότερα στο κομμάτι της ελληνικής μυθοπλασίας τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα ώστε να επαναπροβληθούν οι σειρές και αυτό διότι θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά η κάθε συμφωνία που έχει γίνει με τους δημιουργούς και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων της κάθε σειράς.

Ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί αναφέρει πως εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Forthnet Νova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα δημιουργηθεί ειδικό library channel (στα πρότυπα του παλαιότερου ΑΝΤ1 Gold) στην ψηφιακή πλατφόρμα της Νova όπου και θα κατευθυνθεί μέρος της ταινιοθήκης του Mega.

Υπερδύναμη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει σημαντική παρουσία τόσο στη συνδρομητική τηλεόραση όσο και στις τηλεπικοινωνίες, λόγω των χιλιάδων συνδρομητών που έχει ο όμιλος Forthnet σε τηλεφωνία, Internet και τηλεόραση.

Tις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά του χρέους της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ της Forthnet, επιβεβαίωσε και η διοίκηση της εταιρείας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τίμημα ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, για το σύνολο του δανεισμού.

Επιπλέον, ο εφοπλιστής ενδιαφέρεται και για τη Ναυτεμπορική, καθώς εντός των επόμενων μηνών θεωρείται πιθανό, τόσο η εφημερίδα όσο και τα περιουσιακά της στοιχεία θα βγουν σε πλειστηριασμό.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2JJeJgC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη