Προανακριτική για Novartis: Κατέθεσε σήμερα η πρώην γραμματέας του Φρουζή (video)

Προανακριτική για Novartis: Κατέθεσε σήμερα η πρώην γραμματέας του Φρουζή (video)

Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής που εξετάζει το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Συνεχίζεται η Προανακριτική, μάρτυρας η κ. Μαρία Μαραγγέλη, ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Φρουζή, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, κυρίως αν έχει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν δωροδοκηθεί, είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν δωροδοκίες πολιτικών προσώπων. Και είπε χαρακτηριστικά: » δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν η αρμοδιότητά μου.» Ρωτήθηκε επίσης αν έχει καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη ή στο εξωτερικό, είπε ότι δυο φορές έχει καταθέσει το 2017 και το 2018 μετά από έκκληση της κ. Τουλουπάκη και των αρμοδίων δικαστικών οργάνων.

Ρωτήθηκε επίσης για ένα ένα από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται υπό κατηγορία στην υπόθεση Novartis και ανέφερε για ένα ένα ξεχωριστά ότι δεν έχει κανένα στοιχείο. Είπε όμως ότι της είχε ζητήσει ο κ. Φρουζής κάποια ραντεβού με τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Στουρνάρα και τον τότε πρωθυπουργό, τα οποία όμως όπως φέρεται να λέει η ίδια ότι έγιναν, δεν ξέρει όμως πότε έγιναν.

Την ρώτησε ο κ. Πλεύρης αν έχει δει τον κ. Φρουζή με βαλίτσες, είπε: » Ο Φρουζής κρατούσε πάντα μια βαλίτσα samsonite με ροδάκια. Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από Novartis με Φρουζή για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε από το γραφείο του ο Φρουζής θα τον έβλεπα εγώ και άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο.»

Ρωτήθηκε αν είναι προστατευόμενη μάρτυρας, η κ. Μαραγγέλη είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, δεν έχει τύχει ποτέ αστυνομικής προστασίας, δεν είναι προστατευόμενη μάρτυρας.

Ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στη δικαιοσύνη όταν είδε αυτά τα δημοσιεύματα που την φέρουν ως προστατευόμενη μάρτυρα είπε ότι δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσω αυτό το δικαστικό αγώνα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Διονύσης Μποτώνης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33lorfW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη