Προανακριτική: Στην Εισαγγελία η κατάθεση του πρώην στελέχους της Novartis με το ερώτημα αν συνιστά αδίκημα η άρνηση κατάθεσης

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με το ερώτημα αν η άρνηση κατάθεσης συνιστά αδίκημα ψευδούς κατάθεσης διαβιβάζονται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών τα πρακτικά της κατάθεσης Δεστεμπασίδη.

Την απόφαση αυτή έλαβε στο κλείσιμο της συνεδρίασής της και αφού ο μάρτυς είχε αποχωρήσει, η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή έπειτα από την επίμονη άρνηση του κ. Δεστεμπασίδη να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων.

Σύμφωνα με νομικούς η άρνηση κατάθεσης συνιστά αδίκημα, ωστόσο η προανακριτική της επιτροπής δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου διαβιβάζει τα πρακτικά στην εισαγγελία.

Παράλληλα η επιτροπή θα διαβιβάσει τα πρακτικά και στους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ Σοφουλάκη και Ζαχαρή οι οποίοι χειρίζονται την έρευνα για τη Novartis για να κρίνουν αν τα όσα έχει αποκαλύψει ο κ. Δεστεμπασίδης μπορούν να "συνεισφέρουν" στην έρευνά τους.

Αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη Novartis

Χωρίς καμία διάθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις οι οποίες δεν αφορούν στο αντικείμενο της επιτροπής δηλαδή την πιθανή παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο άλλοτε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis Hellas Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Δεσταμπασίδης φέρεται να είπε ότι δεν τον λένε ούτε Σαράφη ούτε Κελέση (οι κωδικές ονομασίες των προστατευόμενων μαρτύρων) όπως και ότι δεν έχει ταξιδέψει στις Η.Π.Α μετά από το 2015.via Press24.gr https://ift.tt/2KW2LAI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.