Συρία: Αμερικανικά τεθωρακισμένα «φυλάνε» τις πετρελαιοπηγές (pics)

Συρία: Αμερικανικά τεθωρακισμένα «φυλάνε» τις πετρελαιοπηγές (pics)

Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα πεζικού έφτασαν στην ανατολική Συρία ως μέρος μιας νέας αποστολής για να υπερασπιστούν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου από το να πέσουν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότεροι από 500 στρατιώτες και πολλά τεθωρακισμένα M2A2 Bradley αποτελούν μέρος της νέας δύναμης που ανακοινώθηκε πως θα μεταβεί στη Συρία μόλις τρεις εβδομάδες μετά την «απαίτηση» του Προέδρου Τραμπ να «γυρίσουν οι στρατιώτες σπίτι τους».

Ο Αμερικανικός στρατός «τράβηξε» 1.000 στρατιώτες από τη Συρία, αφήνοντας των Ερντογάν να εισβάλει ανενόχλητος. Παρόλα αυτά αποφάσισε να διατηρήσει «ένα μικρό αποτύπωμα» δυνάμεων στη νότια Συρία στο At Tanf Garrison «για να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια σε ό,τι έχει απομείνει από το ISIS» και να προστατεύσει τα πετρέλαια.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο πραγματικός λόγος για τη διατήρηση της παρουσίας των στρατευμάτων είναι να αποτρέψουν τις αποστολές όπλων του Ιράν μέσω της κεντρικής οδού που περνάει από τη Συρία, συνδέοντας το Ιράν με τη Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν οι «Military Times», τα Bradley προήλθαν από μονάδα της Εθνοφρουράς στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, αλλά μέχρι τώρα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Σύμφωνα με αναλυτές, οι αμερικανικές ενισχύσεις έχουν επίσης στόχο να αποθαρρύνουν τη ρωσική και συριακή προέλαση, με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να δηλώνει τη Δευτέρα ότι Μόσχα και Δαμασκός δεν θα αποκτήσουν κυριαρχία στις πετρελαιοπηγές.

{https://twitter.com/OIRSpox/status/1189865708588584960}via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/322sLQN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.