Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ στον Realfm 97,8: Δεν θα είναι ένα συνέδριο απολογισμού του κυβερνητικού έργου - Τι είπε για το μεταναστευτικό

"Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες έχει ανακοινώσει κάποια πράγματα για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα κατ'αρχάς που θα γίνουν στα νησιά και από εκεί και πέρα για τις μεταφορές από τα νησιά προς την ενδοχώρα, που η κυβέρνηση επιθυμεί να είναι περίπου 20.000 άνθρωποι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Γίνονται συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες, υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που έχουν κόπωση από αυτό το πρόβλημα, στη Λέσβο, στη Σάμο, προφανώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν περάσει πολλά" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι "η βασική πατριωτική στάση είναι αφενός τα νησιά να ανακουφιστούν, ζητάμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης και πρέπει να αυξήσουμε τις επιστροφές προς την Τουρκία".

"Δεν υπάρχει κανένα πελατειακό κράτος, και η επιλογή αυτού του ανθρώπου δεν έγινε με τέτοια κριτήρια. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Αν υπήρχε πελατειακό κράτος αυτός ο άνθρωπος θα έμενε στη θέση του. Το λάθος διορθώθηκε, αυτός ο άνθρωπος δεν θα γίνει διοικητής στο νοσοκομείο. Ήταν μια λάθος επιλογή. Υπάρχουν και τα φυσικά προσόντα, οι διοικητές πρέπει να είναι παρόντες στις εφημερίες, έχουν ένα βαρύ πρόγραμμα. Η μεγάλη διαφορά με το χθες είναι ότι θα αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες" τόνισε.

Αναφορικά με το Συνέδριο ανέφερε ότι "δεν θα είναι ένα συνέδριο απολογισμού του κυβερνητικού έργου, είμαστε σχεδόν πέντε μήνες κυβέρνηση. Αισθανόμαστε την ανάγκη να επανατοποθετηθούμε στα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα στο μέλλον και βέβαια να εμπλουτίσουμε το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο. Γι'αυτό το λόγο έχουμε τρεις άξονες: ο πρώτος αφορά τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία και πώς το παράδειγμα της Ελλάδας και της νίκης της ΝΔ την 7η Ιουλίου έναντι του λαϊκισμού να διευρυνθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη και πώς στη χώρα μας μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα για το μέλλον. Θα συζητήσουμε για την κλιματική αλλαγή και τις ευκαιρίες της πράσινης ανάπτυξης, για τα ίσα δικαιώματα και επίσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Θα έχουμε ένα οικολογικό συνέδριο. Θα γίνουν κοινωνικές δράσεις παράλληλα".

Ακούστε το ηχητικό:



via Press24.gr https://ift.tt/33w3ajM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη