Ρωσία: Βλέψεις για πώληση στην Τουρκία και άλλου ένα συστήματος S-400

Ρωσία: Βλέψεις για πώληση στην Τουρκία και άλλου ένα συστήματος S-400

Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία θα αγοράσει ένα δεύτερο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 την προσεχή χρονιά, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μίχεβ, διευθυντής της ρωσικής κρατικής εξαγωγικής εταιρίας όπλων Rosoboronexport σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 εδάφους αέρος είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη διεθνή αγορά. Η Τουρκία δυσαρέστησε τις ΗΠΑ, σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, φέτος αποκτώντας το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

«Η πρώτη παραγγελία της Τουρκίας για τους S-400 ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Μίχεβ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Ο Μίχεβ είπε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα διεξάγουν αυτή την περίοδο συζητήσεις, για μια επιλογή στην αρχική σύμβαση που θα επιτρέψει στην 'Αγκυρα να λάβει περισσότερα συστήματα S-400, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται σε οικονομικά θέματα.

«Ελπίζουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπογράψουμε τα έγγραφα της σύμβασης. Αλλά θέλω να τονίσω ότι η στρατιωτική τεχνική συνεργασία με την Τουρκία δεν περιορίζεται στην προμήθεια των S-400. Έχουμε μεγάλα σχέδια μπροστά μας», ανέφερε ο Μίχεβ. Εξετάζεται ένα μέρος της παραγωγής να γίνει στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα: «Η Τουρκία δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι δεν θα αναπτύξει ή δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-400», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Θα αγοράζαμε ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για να το αφήσουμε στο κουτί του; Το αγοράσαμε γιατί το χρειαζόμαστε».



via Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/33kxeP9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη