Δίκη Siemens: Σε επτά κατηγορουμένους αναγνώρισε ελαφρυντικά το δικαστήριο

Δίκη Siemens: Σε επτά κατηγορουμένους αναγνώρισε ελαφρυντικά το δικαστήριο

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε 5 στελέχη της μητρικής εταιρείας, αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens. Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάση του νέου ποινικού κώδικα, στα 15.

Το δικαστήριο που επί σχεδόν τρία χρόνια δικάζει την υπόθεση της σύμβασης «8002» του 1997 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου σε δύο κατηγορούμενους χρηματιστές που, κατά τη δικογραφία, είχαν ρόλο παρένθετου προσώπου σε διακίνηση παράνομων χρημάτων και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε πέντε Γερμανούς κατηγορουμένους πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας. Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε ελαφρυντικό μόνο για δύο κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, επανέλαβε τη θέση της πως η εκδικαζόμενη υπόθεση αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ελλάδα» αποδίδοντας «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις» σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο απόντας από την δίκη και εκπροσωπούμενος από δικηγόρο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα 7 έτη για όσους έλαβαν ελαφρυντικό, και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη κάθειρξη των 15 ετών βάση του νέου ποινικού κώδικα.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33klXOX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη