Η Τουρκία απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές (video)

Η Τουρκία απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές (video)

Μετά τις απειλές ότι θα στείλει στην Ευρώπη κύματα προσφύγων, η Άγκυρα απειλεί τώρα να στείλει και εξτρεμιστές της ISIS. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προανήγγειλε ότι η Τουρκία ξεκινά αμέσως την επιστροφή μελών της οργάνωσης στις ευρωπαϊκές χώρες από τις οποίες προήλθαν. Την ίδια ώρα, ξιφουλκεί εναντίον όλων ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, ότι δεν υποστήριξαν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία. «Οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται μόνο για το πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολίασε μάλιστα.

«Οι Συροκούρδοι τους αφήνουν ελεύθερους κι εμείς τους πιάνουμε. Λέμε στην Ευρώπη ότι σας τους στέλνουμε. Θα στείλουμε τρεις ISIS, πέντε ISIS, δέκα ISIS. Δεν είναι δικοί μας, είναι δικοί σας άνθρωποι. Τους πακετάρατε και τους στείλατε. «Τώρα εμείς θα σας τους επιστρέψουμε. Με τη βοήθεια του Θεού θ' αρχίσουμε από τη Δευτέρα», δήλωσε ο  Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Ωστόσο, ο επαναπατρισμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία προσκρούει στην αντίδραση των Ευρωπαϊκών χωρών ορισμένες εκ των οποίων σπεύδουν να τους αφαιρέσουν την ιθαγένεια για να μην τους δεχτούν πίσω. Κατά τον Σοϊλού η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να παρακάμψει αυτό το εμπόδιο.

Η συμφωνία Ουάσινγκτον-Άγκυρας που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία προέβλεπε ότι η Τουρκία θα αναλάμβανε την ευθύνη για τους κρατουμένους της ISIS στις περιοχές που θα έθετε υπό τον έλεγχό της.

Υπέρ του επαναπατρισμού των Ευρωπαίων τζιχαντιστών έχει εκφραστεί επανειλημμένως ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ερντογάν: Η τουρκική επιχείρηση οπωσδήποτε θα συνεχιστεί

Επιστρέφοντας από την Ουγγαρία κι εγκωμιάζοντας τον Βίκτορ Ορμπάν, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις χώρες της Ευρώπης ότι «καμιά δεν στήριξε την επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για πρώτη φορά ότι αν δεν αποχωρήσουν όλες οι χώρες από τη Συρία (ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν), δεν θα αποχωρήσει ούτε και η Τουρκία.

"Μόνο όταν γίνεται πόλεμος ενεργοποιείται το ΝΑΤΟ; Το άρθρο 5 ενεργοποιείται όταν γίνεται πόλεμος; Το άρθρο 5 δεν ενεργοποιείται όταν γίνεται αγώνας κατά της τρομοκρατίας;», πρόσθεσε ο Ερντογάν, και αναφερόμενος στους Κούρδους υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της Συρίας οι τρομοκράτες όπως είχαμε συμφωνήσει με τις ΗΠΑ".

Για την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα συζητήσουν με τον Αμερικανό ομόλογό του το θέμα της ζώνης ασφαλείας στη Συρία και την επιστροφή των προσφύγων στα δικά τους εδάφη, καθώς και το θέμα των S-400, των F-35, το θέμα του εμπορικού όγκου των 100 δις δολαρίων, τις αξιώσεις της Άγκυρας εναντι της FETO (γκιουλενιστές) και το θέμα των κυρώσεων κατά της τουρκικής τράπεζας Χάλκμπανκ.

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Ανταπόκριση:Αριάννα Φερεντίνου

Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2rr9k7A
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη