Υπ. Συμβούλιο-Μητσοτάκης: Τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά (video)

Υπ. Συμβούλιο-Μητσοτάκης: Τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά  (video)

Συγχαρητήρια στους υπουργούς για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια, τόνισε. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων ελάφρυνσης. «Τα καλά νέα θα ανακοινώνονται σταδιακά όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .

Για τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Μιλώντας για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης είπε «η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να σπάσει αυγά» επισημαίνοντας πως η κοινωνία στηρίζει αυτές τις αλλαγές.

Τέλος, καθώς στο υπουργικό συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης και των F-16 και των Μιράζ, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Στην ατζέντα, όπως αναμενόταν εκτός από το φορολογικό νομοσχέδιο,  συγκαταλέγονται οι αρχές του νέου ασφαλιστικού, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης,  το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν γίνεται κάτω από τις οδηγίες της τρόικας αλλά με την δουλειά του υπουργείου Εργασίας και θα φέρουμε μια μεταρρύθμιση που θα την αγκαλιάσουν όλοι οι 'Ελληνες», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει αύξηση ούτε ένα ευρώ για τους αγρότες και αγρότες».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
Πηγή:ΕΡΤ1,ΑΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33tWsuu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.