Αιγαίο: Δραματική διάσωση 14 ναυτικών από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (vid)

πηγή φωτο: Youtube

Πλάνα που κόβουν την ανάσα από τη διάσωση 14 μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου από Super Puma, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ!

Για την διάσωση των ναυτικών του ακυβέρνητου πλοίου στο Αιγαίο συμμετείχαν πλοία του Λιμενικού, του Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στη γιγαντιαία επιχείρηση.

Οι στιγμές είναι δραματικές λόγω των δυσμενών συνθηκών στην περιοχή και αποτυπώνονται στο βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η επιχείρηση στήθηκε το πλοίο «New Leo», με σημαία Λιβερίας, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών. Ο κυβερνήτης του ζήτησε την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο.

Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34TxSoo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη