Ερντογάν: «Κυριαρχικό δικαίωμα η συμφωνία με Λιβύη - Συζητήσεις για την οριοθέτηση ΑΟΖ»

Ερντογάν: «Κυριαρχικό δικαίωμα η συμφωνία με Λιβύη - Συζητήσεις για την οριοθέτηση ΑΟΖ»

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι δυο τους συμφώνησαν ότι… διαφωνούν, ο τούρκος πρόεδρος εμμένοντας στη σκληρή και αδιαπραγμάτευτη στάση του, χαρακτήρισε το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη ως «κυριαρχικό δικαίωμα» των δύο χωρών.

Όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση TRT, ο Ερντογάν στη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό έθεσε για κατ' ιδίαν για μια ακόμη φορά τη θέση της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έτοιμος για συνομιλίες αναφορικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας και πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξαχθούν στη βάση της αρχής της «δίκαιης κατανομής».

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.

Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/33QyEkX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη