Στο ΑΣΕΠ 1.525 προσλήψεις εξπρές σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ - Θέσεις για διοικητικούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς

photo: Eurokinissi

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χθες ανακοίνωσε 1.525 προσλήψεις υπαλλήλων που κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 άτομα πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατρούς στα ΤΕΠ, ενώ ήδη προχωρούν παράλληλα οι προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Ανεξάρτητη Αρχή

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εξαγγείλει την τοποθέτηση 1.500 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ, μαζί με την παράταση 4.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ και 289 επικουρικών γιατρών, η συνολική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας φτάνει τις 9.014 θέσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ. Οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών.

Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μεγάλη έλλειψη και σε τραυματιοφορείς. Γι' αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που χρέη τραυματιοφορέων εκτελούν σεκιούριτι ή άλλοι υπάλληλοι. Πριν από τις εκλογές, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετέταξε από τους συνολικά 2.300 τραυματιοφορείς 527 πρώην σχολικούς φύλακες, οι οποίοι γύρισαν πίσω στους ΟΤΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να «αποψιλωθούν» από τραυματιοφορείς.

Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και έχουν ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας διαμόρφωσε έναν υγειονομικό χάρτη ελλείψεων προκειμένου να κατανείμει τις θέσεις αναλόγως των αναγκών, ώστε να είναι στοχευμένες οι προσλήψεις.

Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. «Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε το σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη», ανέφερε.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2ONJJid
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη