Αλεξανδρούπολη: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΓΠΝΑ το 3,5 μηνών κοριτσάκι

Αλεξανδρούπολη: Εκτός κινδύνου  νοσηλεύεται στο ΓΠΝΑ το 3,5 μηνών κοριτσάκι

Εκτός κινδύνου με πολλαπλά τραύματα τα οποία προκάλεσαν πιθανότατα τρωκτικά ,νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το 3,5 μηνών κοριτσάκι από το Διδυμότειχο.
Το βρέφος είχε αρχικά μεταφερθεί από τον παππού του στις 8.30 σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οι γιατροί που το παρέλαβαν διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν αφυδατωμένο και με υποθερμία, ενώ έφερε και τραύματα στο σώμα του, πιθανότατα από δαγκώματα ποντικών. Μετά την παροχή της πρώτης φροντίδας κατά την οποία σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του βρέφους ,διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, το κοριτσάκι δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο , ωστόσο από πλευράς υγιεινής είναι σε κακή κατάσταση Εξετάστηκε από παιδοχειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και παιδίατρους και φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο ,στο χέρι και στα κάτω άκρα ενώ πάρθηκε και εργαστηριακός έλεγχος γιατί το παιδί θα μπεί στο χειρουργείο για περιποίηση των τραυμάτων και θα ξεκινήσει η πρώτη φάση αποκατάστασης του με διαδικασία πλαστικής χειρουργικής.

Το μεγάλο ζήτημα όπως είπε ο κ. Αδαμίδης είναι ποιος θα φροντίσει αυτό το παιδάκι. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις εκδίδεται εισαγγελική εντολή προκειμένου να παραμείνει για 4-5 ημέρες στο νοσοκομείο ,(δέχεται φροντίδα από εθελόντριες του ερυθρού Σταυρού) αυτό όμως θα χρειαστεί περισσότερες ημέρες νοσηλεία και εξετάζεται το ενδεχόμενο το παιδί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου έχει μονάδα αυξημένης φροντίδας παίδων.

Το μωρό είναι μέλος οικογένειας μουσουλμάνων που κατοικεί στην περιοχή του Διδυμοτείχου. Σε βάρος των ανήλικων γονιών σχηματίσθηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2YknWSG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.