Επίδομα γέννας και σε ανασφάλιστες μητέρες

Επίδομα γέννας και σε ανασφάλιστες μητέρες

Διευκρινίσεις για την καταβολή σε ό,τι αφορά στο επίδομα γέννας και το κοινωνικό μέρισμα έδωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το επίδομα γέννας μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, δήλωσε το επίδομα αυτό είναι δημογραφικό και δεν έχει χαρακτήρα προνοιακού και πρόσθεσε ότι θα δοθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη κατά τον τοκετό και η δεύτερη έξι μήνες μετά.

Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ύψος των δόσεων, τα σενάρια είναι να δίνονται 1.500 και 500 ευρώ ή 1.000 και 1.000, ανά δόση.

Η ίδια ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να είναι το πρώτο επίδομα που θα δοθεί ψηφιακά και αυτόματα και συμπλήρωσε ότι «έρχονται μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα προς συμφέρον των πολιτών». Σημείωσε ωστόσο ότι θα διατηρηθεί ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων ώστε να «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες, ενώ θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

Σημείωσε δε, ότι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να γίνουν σήμερα.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2RoE1F9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.