Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Νέες δράσεις στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ - ΚΕΑ

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Νέες δράσεις στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ - ΚΕΑ
Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Νέες δράσεις στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ - ΚΕΑ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ - ΚΕΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης στις εξής Δημοτικές Ενότητες:

•Στην πλατεία Επταλόφου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 10:00 –13:00

•Στην πλατεία της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευή στην Μενεμένη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 10:00 –13:00

1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»: Βασικός άξονας της ενημέρωσηςθα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιώντων ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VANθα βρίσκεταιη ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργόςτου Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουντους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης«Υγεία και υγιεινή διατροφή»:Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο.

Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο.Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής(αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Lmk669
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.