Προκλητικός Τσαβούσογλου και για το Κυπριακό: Η Ελλάδα δεν στήριξε την προσπάθεια να βρεθεί λύση

Ευθύνες στην Ελλάδα και για το Κυπριακό επέρριψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σημερινές δηλώσεις του στο «Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου Rome Med», κατηγορώντας την Αθήνα ότι δεν στήριξε την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα: "Ξοδέψαμε μεγάλη ενέργεια για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στηρίξαμε τις σχετικές πρωτοβουλίες διαλόγου. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν στήριξε την όλη προσπάθεια. Το 2017, μόνον η Τουρκία επέδειξε εποικοδομητική προσέγγιση. Αλλά θα συνεχίσουμε τον διάλογο, διότι η κατάσταση στην Κύπρο έχει σοβαρές συνέπειες και στη γύρω περιοχή", μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου σχολίασε και τις κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, αναφέροντας πως "η συμφωνία με τη Λιβύη είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι να προβούμε και σε νέες συμφωνίες", είπε και πρόσθεσε: "Μπορούμε να κάνουμε διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με όλες τις χώρες που βρίσκονται στην περιοχή, εκτός από την Κύπρο... Η Λιβύη είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Είναι μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα. Είναι απαράδεκτη ενέργεια η απέλαση ενός πρέσβη επειδή υπέγραψε μία συμφωνία με μία άλλη χώρα".



via Press24.gr https://ift.tt/2LwEmC3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη