Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη - Πανελλήνια πρεμιέρα στο Θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του Βοιωτού ηθοποιού κ. Στάθη Μαντζώρου

Το θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα θα φέρει στη σκηνή φέτος το χειμώνα ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις "Ψυχογιός".

Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα: 

Ιούνιος 1908 – Βιέννη/ Ο Ίων Δραγούμης βρίσκεται παρών στην πλέον καθοριστική απόφαση που παίρνει για τη ζωή της η Πηνελόπη Δέλτα.

Απρίλιος 1941 – Κηφισιά/ Ο Ίων Δραγούμης απών από την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά πιο παρών από ποτέ.

Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Πληροφορίες παράστασης: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη :19.00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18:00 & 21:00,
Κυριακή: 18:00

11 Δεκεμβρίου Θέατρο Αριστοτέλειον 
στη Θεσσαλονίκη 
και 12 Ιανουαρίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
 στην Αθήνα via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2P1PnfL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.