Την άμεση αποκατάσταση των φθορών στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ζητά ο Σύλλογος των Γονέων

Την άμεση αποκατάσταση των φθορών στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ζητά ο Σύλλογος των Γονέων

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις κτιριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου του Αγίου Κηρύκου ενημέρωνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ζητά την, όσο το δυνατόν, πιο άμεση αποκατάστασή των ζημιών για να έρθει και η κανονικότητα στην λειτουργία του.
«Συγκεκριμένα και κυρίως έπειτα από κάθε βροχόπτωση διαπιστώνονται τα εξής προβλήματα που συντελούν στη δυσλειτουργία του σχολείου και την επικινδυνότητα προς μαθητές και εκπαιδευτικούς:
 Πλημμυρισμένες από νερό και γεμάτες υγρασία κύριες και βοηθητικές αίθουσες.
 Βραχυκυκλώματα στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα του σχολείου, με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Επίσης:
 Παραμένουν ημιτελή τα έργα αποκατάστασης ολισθηρότητας αυλόγυρου οροφής .
 Οι τουαλέτες είναι σε κακή κατάσταση, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
 Πτώση σοβάδων ανά τακτά διαστήματα.
 Έχει να πραγματοποιηθεί ελαιοχρωματισμός κτηρίων εδώ και πολλά χρόνια.

Ακόμα:
Ο Σύλλογός μας με έγγραφό του με αρ.πρωτοκ. 2, ημερομ.: 15/10/19 που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ικαρίας, ζητάει τη δημιουργία δυτικής εισόδου-εξόδου, λόγω ότι με την υφιστάμενη πρόσβαση προς το σχολείο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος επειδή τα μέσα μεταφοράς αδυνατούν να προσεγγίσουν την παρούσα είσοδο. Έτσι τα παιδιά αποβιβάζονται-επιβιβάζονται μακριά από αυτήν, επάνω στον κεντρικό δρόμο ο οποίος έχει μεγάλη κυκλοφορία, έντονη κλίση και απότομη στροφή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:
Την χωρίς άλλη χρονοτριβή αποκατάσταση των φθορών και των ζημιών του σχολείου καθώς και τη δημιουργία νέας εισόδου που θα βελτιώνει την ασφαλή προσβασιμότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. To σχολείο ως γνωστό, θα παραμείνει κλειστό για τις γιορτές, θεωρούμε επιβεβλημένη την έναρξη των εργασιών εντός αυτού του διαστήματος.
Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους».

The post Την άμεση αποκατάσταση των φθορών στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ζητά ο Σύλλογος των Γονέων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2ER5hVr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη