Παναγιώτης Στασινός: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Λαμία


Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Λαμία

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, κας Κεραμέως, για την αναστολή του Τμήματος Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας μας ξυπνά μνήμες από τις ημέρες που ακολούθησαν την εφαρμογή του περίφημου Σχεδίου Αθηνά το 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, καθώς και την πρόσφατη κατάργηση του ΤΕΙ στο σχέδιο Γαβρόγλου.

Τώρα αυτή την φορά φαίνεται πως παίρνουν σειρά για κατάργηση τα Τμήματα του Πανεπιστημίου οδηγώντας έτσι σε συρρίκνωση το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που φιλοξενείται στην πόλη μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων θα αγωνιστεί σθεναρά σε κάθε κατεύθυνση για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου με την ίδρυση νέων Τμημάτων, την εκπαιδευτική του αναβάθμιση και την ενσωμάτωσή του σε όλα τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας.

Η διεύρυνση του Πανεπιστημίου με την λειτουργία τριών τουλάχιστον νέων Τμημάτων με σαφή επιστημονικά κριτήρια και βιωσιμότητα, η απόκτηση πτυχίων αυξημένου κύρους καθώς και η διασύνδεση με την αγορά εργασίας θα προσδώσει και στην αδικημένη Λαμία την θέση που της αρμόζει στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Ελλάδας.

Ο Δήμος Λαμιέων θα στηρίξει με κάθε τρόπο το παραπάνω εγχείρημα.
Νεότερη Παλαιότερη