Στάση εργασίας των εργαζομένων στην κοινωφελή- Συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Λέσβου

Στάση εργασίας των εργαζομένων στην κοινωφελή- Συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Λέσβου

Μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου , από τον υπερπληθυσμό προσφύγων  που έχουν ξεπεράσει πλέον τα 17.000 άτομα , έρχεται  να προστεθεί και αυτό των ελλείψεων προσωπικού αφού λήγουν οι συμβάσεις των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και το ΚΥΤ αδειάζει από εργαζόμενους οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του ΚΥΤ.

Οι εργαζόμενοι των δύο κύκλων των προγραμμάτων της κοινωφελούς δεν είναι απλά βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται για εργαζόμενους στην καθαριότητα, νοσηλευτές, φύλακες , διοικητικό προσωπικό που καλύπτουν βασικές λειτουργίες του ΚΥΤ.

Ήδη έχουν λήξει 155  συμβάσεις και μέσα στο Γενάρη θα σταματήσουν να εργάζονται και οι υπόλοιποι 120. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τέλος Οκτώβρη ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα  και οι εργαζόμενοι είναι όμηροι αυτής της κατάστασης ενώ δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες για τους πρόσφυγες αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1

The post Στάση εργασίας των εργαζομένων στην κοινωφελή- Συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LnYNku
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη