Σεμινάριο Αστροφυσικής για όλους

Σεμινάριο Αστροφυσικής για όλους

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν σεμιναρίομε θέμα: "Αστροφυσική για όλους τους φίλους των άστρων και του σύμπαντος".
Το σεμινάριο αστροφυσικής εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει".
Σκοπός του είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διεργασίες και τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο σύμπαν.Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν από τον μικρόκοσμο των κουάρκς στα μακρινά κβάζαρ και να έρθουν σε επαφή με όλα αυτά που βλέπουμε ή δεν βλέπουμε στον ουρανό. Θα διασχίσουν τον ωκεανό του διαστήματος και θα περάσουν από τον κοντινό μας Ήλιο μέχρι τις μαύρες τρύπες που κρύβονται στο κέντρο των γαλαξιών.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν, δεν προαπαιτούνται ειδικές γνώσεις και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ενήλικες.Θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα αλλά και βιωματικές δράσεις παρατήρησης του ουρανού με τηλεσκόπιο.
Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, κάθε Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 21:00 και θα πραγματοποιηθούν οι δυο πρώτες στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και η τρίτη στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας (Γιάννουλη).
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων από 04.12.2019 έως και 10.12.2019 στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3οςόροφος.
Πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250 και ώρες 08.00-14.00.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2r3SjR9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.