«Η συμφωνία για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα καθυστερήσει εξαιτίας των νομοθετημάτων για το Χονγκ Κονγκ»

Η συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας «καθυστερεί εξαιτίας των νομοθετημάτων για το Χονγκ Κονγκ», έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios χθες Κυριακή, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στην ομάδα των διαπραγματευτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλος ένας λόγος που η οριστικοποίηση της συμφωνίας θα καθυστερήσει είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ηρεμήσει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στην Κίνα ώστε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ να είναι σε θέση να την υπογράψει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα την Πέμπτη τα νομοθετήματα που υπέγραψε ο Τραμπ την Τετάρτη και προβλέπουν σειρά μέτρων υποστήριξης των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας πως αποτελούν ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.



via Press24.gr https://ift.tt/35MCMUi

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη