Εμινέ Ερντογάν: Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας με τα ακριβά γούστα - Ίνδαλμα της μόδας για τις μουσουλμάνες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Είναι γνωστό το πάθος της Εμινέ Ερντογάν για τη μόδα, την υψηλή ραπτική, τα πολυτελή είδη και τη χλιδάτη ζωή.

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας αποτελεί πρότυπο για όλες τις μουσουλμάνες και όπως η Μελάνια Τραμπ, ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επηρεάζει με το στιλ της πολλές γυναίκες της Δύσης, έτσι και η Εμινέ δημιουργεί τάσεις με τις στιλιστικές επιλογές της.

Η Εμινέ καθιέρωσε να φορά μαντήλα μετά την άνοδο του συζύγου της στην εξουσία. Έχει λατρεία στις μαντήλες του οίκου Hermes και δαπανά χιλιάδες ευρώ ή λίρες για να τις αποκτήσει. Όλα τα ρούχα της είναι ραμμένα κατά παραγγελία, ενώ συνήθως τις ενδυματολογικές της επιλογές τις συνοδεύει με πανάκριβα κοσμήματα και χλιδάτα αξεσουάρ.

Το βράδυ της Τετάρτης εντυπωσίασε στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ που παρέθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ και μετά στην Ντάουνινγκ Στριτ, με το πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι αλλά και την παρόμοια καρφίτσα στη ζώνη της.

Τσάντες Chanel, Hermes και άλλων γνωστών οίκων πολυτελών ειδών είναι η μεγάλη της αδυναμία και δεν διστάζει να πληρώσει όσα να είναι για να τις αποκτήσει.

Σε ταξίδι της στη Βρετανία το 2018 κρατούσε τσάντα φημισμένου οίκου μόδας αξίας 50.000 δολαρίων, όσο το ετήσιο εισόδημα 11 συμπατριωτών της που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Επίσης. 15.000 δολάρια κόστιζε και η καρφίτσα λιβελούλα που στόλιζε το πέτο της.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 συνόδευσε τον σύζυγό της στη Νέα Υόρκη και στο διάλειμμα των υποχρεώσεών της έδωσε το "παρών" σε ντεφιλέ για πάμπλουτες κυρίες. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει και να επιλέξει τα νέα σύνολα που θα προσετίθεντο στην γκαρνταρόμπα της.

Επίσης, οι φήμες βοούν ότι σε ταξίδι στη Βαρσοβία, έδωσε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι για αντίκες, οι οποίες σήμερα κοσμούν το Λευκό Σαράι.

H 64χρονη Εμινέ γεννήθηκε στη συνοικία Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης. Η οικογένειά της έχει αραβική καταγωγή, και προέρχεται από τη νοτιοανατολική επαρχία της Σιίρτ. Είναι το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Φοιτούσε σε σχολείο τεχνών αλλά το εγκατέλειψε πριν από την αποφοίτηση. Ανήκε στον Σύλλογο Ιδεαλιστών Γυναικών, που συνδέεται με την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων. Στη διάρκεια δραστηριοτήτων, σε ένα συνέδριο, γνωρίστηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Παντρεύτηκαν στις 4 Φεβρουαρίου 1978. Έχουν τέσσερα παιδιά, τον Αχμέτ, τη Σουμεγιέ, τον Νετσμετίν Μπιλάλ και την Εσρά. Με τον Ερντογάν ζουν στο προεδρικό μέγαρο, το Λευκό Παλάτι, μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια. Η κατασκευή του κόστισε 590 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε 3.000 τ.μ., ενώ ο Ερντογάν διατεινόταν ότι αυτό θα έφτιαχνε την εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Όταν ο Ερντογάν έγινε δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη η Εμινέ ανέπτυξε δράσεις με έντονο. Διοργάνωνε συχνές κοινωνικές συγκεντρώσεις φέρνοντας κοντά πλούσιους και φτωχούς προσπαθώντας να μειώσει το χάσμα στις κοινωνικές ομάδες. Ηγήθηκε του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης το 2005 και στήριξε δράσεις για την εκπαίδευση γυναικών και παιδιών.

Εισήγαγε το πρόγραμμα "Μητέρες και Κόρες στο Σχολείο" προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα για τις μητέρες που δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν να διαβάζουν.

Πηγή φωτό: AFP, EPA, AP, xinhuanet.com, haberler.com

via Press24.gr https://ift.tt/34TWsWk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη