Για το σοβαρό θέμα των αυξήσεων στα τέλη...

Επιστολή αναγνώστη

Σε μια εποχή που τα φέρνει ο περισσότερος κόσμος δύσκολα πέρα στα οικονομικα του, οι αυξήσεις που προτείνονται από τη διοίκηση του δήμου, της τάξης του 70%, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ.

Ειναι ομως απορίας αξιο πως καταφερε ο Δήμος τα τελευταία χρόνια να ξαναχρεώσει το ταμείο..; Όταν έχει πάρει κοντά στα 2.500.000 για ληξιπρόθεσμες οφειλές από το κράτος, που έδωσε λεφτά σε όσους δήμους είχαν τέτοιες οφειλές. Αν αθροίσουμε και τα ποσά που ξεχρεώθηκαν επί Τετριμίδα, σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πια σοβαρές οφειλές πέραν των δανείων. Που κι αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων, και για όσους παρακολουθούμε τις αποφάσεις των Δ.Σ., είχαν ρυθμιστέι σε περισσότερεςκαι ελαφρύτερες δόσεις και ήταν άρα πιο εύκολα τα πράγματα στην ισοσκέλιση εσόδων – εξόδων.

Τελικά από όσα έχουν κατάκαιρούς αποκαλυφθεί, οι αιτίες είναι 3: ΣΠΑΤΑΛΕΣ (εδώ ερμηνεύονται κατα το δοκούν..), ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Οικονομικής διαχείρησης και ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ από οφειλέτες.

Για όλα αυτά που έχουν αναφερθεί σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια,ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ απαντά με καταγγελίες εναντίον της Αντιπολίτευσης. Παραδείγματα πολλά: φταίει ο Τσώμος που κάνει ενστάσεις για αποφάσεις και έργα (δεν είχε όμως δίκιο για τις σπατάλες σε μελέτες π.χ. LED, ή στις απευθείας αναθέσεις συνδέσεων στο Μώλο;), ο Βούλγαρης (πόσα λεφτα θα μας στοιχίσει όμως ο Επιστημονικός Συνεργάτης, ποσα τα καύσιμα που το χρεός έχει εκτιναχθεί πανω απο 500.000, πόσα μας στοιχίσανε οι προμήθειες σε κολλητούς με εκατοντάδες χιλιάδες;), φταίει ο Μακρυνίτσας που έκανε ενστασεις για το Προυπολογισμό (πόσες φορές έφερνε στοιχεία ότι είναι πλασματικός, κρυβονται τα μεγάλα ελλείματα και οδηγείται σε χρεοκοπία και αναγκαστικές αυξήσεις ο Δήμος;), φταίει ο Φλωράκης που έλεγε για τα εικονικά τιμολόγια στα λιπάσματα με 400 ευρώ το σακί, φταίει ο Παντράς που κατάγγειλε ότι χρεώνονταν τιμολόγια στο Μώλο για απόφραξη σε δρόμο που δεν είχε αγωγό, έφταιγε Φακίρης αλλά και ο ...Παταργιάς που καταψήφιζαν για το χαμηλό τίμημα στο λιμάνι, και για την απευθείας ανάθεση των συνδέσεων στο Μώλο ενώ ήθελαν να γίνει διαγωνισμός για να γίνουν όλες οι συνδέσεις,εφταιγε ο Νικολόπουλος που έλεγε συνέχεια γιατι δεν εισπράτονται τα τελη ακινητης περιουσίας στα περισσότερα τμήματα του δήμου, έφταιγε ο Τρίγκας που έλεγε για τα διαφορα τέλη που έχουνε χρόνια να εισπραχτουνε…

Σιγουρα θα ξεχνάω πολλά ακόμα, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε την αύξηση των ανεισπραχτων οφειλών κατά 1.000.000 μέσα σε 2 μόλις χρόνια (2016-18 νομίζω), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ 5 χρόνια τώρα, ώστε να πει καποιος: Ε , δε παει στο καλό, χρεώθηκαμε, αλλά τα λεφτά πήγανε σε έργα!.... Δε πρεπει να ξεχνάμε ότι «καταφεραν» μέσα σε 3-4 χρόνια να διαλύσουν (αυτοί είπαν στους προέδρους των χωριών ότι είναι διαλυμένα) τα απορριμματοφορα που πάρθηκαν το 2014...Δε πρεπει να ξεχνάμε ότι σταμάτησαν την ανακύκλωση που μας γλύτωνε από σκουπίδια (30 ευρώ ο τόνος), και κατάργησαν το μεγάλο φορτηγό-πρέσσα που πήγαινε τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ ενώ τώρα πανε 3-4 απορριμματοφορα, άρα καταλαβαίνετε ποσο στοιχιζουν τα καυσιμα, οι βλάβες, οι εργατοωρες...Δε πρεπεί να ξεχναμε τέλος ότι εν μέσω τετοιας οικονομικής κρίσης, δίνονταν λεφτά για να αγοραστεί αυτοκίνητο για τις μεταφορές του Δημάρχου και αλλάχτηκε πληρως η επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου...

Θα πει κάποιος, πηρανε 58%, σκασμός. Το χουν γραψει πολλες φορές. Σε ένα βαθμό σωστά, αφού καποιοι από τους δημότες που τους εδωσαν την απολυτη πλειοψηφία, τα γνώριζαν όλα τα προηγούμενα, και οι υπόλοιποι οφείλαν να ενημερωθούν πριν ψηφίσουν. Αρα η ευθυνη είναι μοιρασμένη στους διοικούντες και στους ψηφοφορους τους που είχαν δείγμα γραφής 5 χρόνων!

Η αδικία είναι ότι τις μεγάλες συξήσεις θα τις πληρώσουμε και οι υπόλοιποι (το 42 %).

via ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Blog https://ift.tt/2Rm7v6X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.