Στήριξη Κομισιόν σε Ελλάδα: Να δημοσιοποιηθεί το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Στήριξη Κομισιόν σε Ελλάδα: Να δημοσιοποιηθεί το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ζητώντας παράλληλα να α δημοσιοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση το διμερές μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών.

Την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ότι αφορά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σε σχετική δήλωση του εκπροσώπου αναφέρεται ότι «η Τουρκία χρειάζεται να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το συμβούλιο Κορυφής, με πλέον πρόσφατο το κείμενο συμπερασμάτων του Ιουνίου του 2019.

Το διμερές μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της. Αναμένουμε το κείμενο να δημοσιοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2LnCStR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη