ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές – Περιφερειακές Ειδήσεις

ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές – Περιφερειακές Ειδήσεις

Τοπικές – Περιφερειακές Ειδήσεις 4/12/2019

«Εγώ, ο Νικήτας Αρετάκης δεν θα συνδέσω το όνομά μου, με την καταστροφή της Ζακύνθου, και αν χρειαστεί θα καταγγείλω την εταιρία ''Μεσόγειος'', η οποία δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα για την διαχείριση των απορριμμάτων στον ''Λίβα''», ανέφερε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου. Τόνισε, δε, ότι: «η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία μιας Μονάδας που θα λειτουργεί σωστά για την ενδιάμεση διαχείριση», ενώ αναφέρθηκε και στο σημερινό του ταξίδι στην Αθήνα, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο, στην παρούσα φάση, μεταφοράς ενός μέρους των απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, στην περιοχή της Τριανταφυλιάς Ηλείας, προσθέτοντας, ότι: «το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης θα πρέπει να το αναλάβει με διαφανείς διαδικασίες, μια μεγάλη και έμπειρη εταιρία» . Τέλος ο κ. Αρετάκης, γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε ΕΔΕ για όλους όσοι υπέγραψαν ότι είναι σωστή η όλη διαδικασία στον χώρο του «Λίβα».

-Συνεδριάζει σήμερα στις 6:30μμ, απόντος του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο, με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη, και πρώτο την ενημέρωση-απόφαση για την διαχείριση των απορριμμάτων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου.

-Αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί και η συνεδρίαση στο Δημαρχείο, του Συμβουλίου Κοινότητας Ζακυνθίων, με 9 στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων, η κατάρτιση Κανονιστικής και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020, όπου, το πιθανότερο είναι να συζητηθεί και το θέμα των απορριμμάτων, το οποίο, είναι εντονότερο στην πόλη του νησιού.

-Σε συνέχεια της ανάρτησης της μέχρι πρότινος Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Δέσποινας Τσαρίδου, έρχεται η απάντηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Διονυσίου Καρδιανού-«Μπόυκιου», με αφορμή την αντικατάστασή της, με κυβερνητική απόφαση. «Επειδή η κ. Τσαρίδου…μπερδεύτηκε, δεν αμφισβήτησε κανείς τα τυπικά της προσόντα, αλλά τα ουσιαστικά και τις ικανότητές της. Όσον αφορά το έργο της, το ένοιωσαν στο ''πετσί τους'' όλοι οι Ζακυνθινοί, με τις ζωές, των οποίων, έπαιζε εκείνη, οι ''σύντροφοί της'' και οι κομματικοί προϊστάμενοι, επί 4,5 χρόνια», επισημαίνει ο κ.Καρδιανός.

-Επί πλέον ο κ. Καρδιανός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, για το θέμα της αντικατάστασης τόσο της κ.Τσαρίδου, όσο και του επί σειρά ετών Προέδρου του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ), Στάθη Μπετίνη, με απόφαση της νέας κυβέρνησης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «τι θέλουν να παραστήσουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο», τονίζοντας, ότι: «οι κύριοι αυτοί, μπορεί να έχουν τελειώσει πανεπιστήμια και να ήταν οικότροφοι στα αμφιθέατρα, όμως , εγώ, ως άνθρωπος που αφουγκράζομαι τα καθημερινά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι είμαι πολλά χρόνια στο ''κουρμπέτι'', μπορώ να πάρω τα μηνύματα για αλλαγές, πόστα και πρόσωπα, πολύ περισσότερο που είμαι πρόεδρος της ΝΟΔΕ το νησί και με κυβέρνηση της ΝΔ, που αυτή τώρα, σε τελευταία ανάλυση, αποφασίζει για όλα αυτά».

-Για το ίδιο θέμα μίλησε με την ιδιότητα του πρώην συντονιστή και νυν μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, ο Αντώνης Κασσιμμάτης, στην τοπική ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα αυτά, «ως την αποθέωση του παλαιοκομματικού μηχανισμού της ΝΔ, με το αφήγημα της δήθεν ''αριστείας''», το οποίο, όπως είπε, «καταρρίπτεται άρδην, από τις μέχρι τώρα επιλογές και αποφάσεις σε πολλές περιπτώσεις αλλαγών προσώπων σε διάφορες θέσεις, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο».

«Μια αποτύπωση της θέσης των παρατάξεων », ήταν η απόφαση σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, που απασχόλησε το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης.
«Ούτε καν γνωμοδοτικό χαρακτήρα δεν είχε, ούτε μας ζητήθηκε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Το θέμα ήρθε στο Σώμα, διότι ψηφίστηκαν οι συμβάσεις αυτές στην Ελληνική Βουλή», πρόσθεσε. Για την απόφαση της αναστολής δύο Τμημάτων σε Κεφαλονιά και Λευκάδα, του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο κ. Μουζακίτης, τόνισε, ότι: «πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι η στήριξη και η διατήρησή τους, όμως, ζητάμε ταυτόχρονα και από το Πανεπιστήμιο, να καθορίσει τους στόχους των Τμημάτων στα νησιά».
Επί πλέον ο κ.Μουζακίτης, αναφέρθηκε στην προχθεσινή -και με τηλεδιάσκεψη – έκτακτη συνεδρίαση, όπου μεταξύ άλλων, το Σώμα ενέκρινε την πρόσληψη τόσο τακτικού προσωπικού όσο και για την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

-Στο ζήτημα των προσλήψεων αυτών, αναφέρεται και η Περιφερική Παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», επισημαίνοντας την υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω μνημονιακών πολιτικών, και τα προβλήματα που δημιουργούνται, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των υπηρεσιών και όχι μόνο.

-Σε μια προσπάθεια να ομορφύνουν οι 'Άγιες Ημέρες που έρχονται, την ζωή, όσων πραγματικά το έχουν ανάγκη, η Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίων, προβαίνει σε συλλογή ρουχισμού, παιχνιδιών και τροφίμων μακράς διαρκείας, για να τα διαθέσει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ζακύνθου.
Τηλ. επικοινωνίας: 26 950 94 004 και 69 466 333 01

Ειδήσεις από την Περιφέρεια

-Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με αίσθημα ευθύνης, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να ευαισθητοποιηθούν, ζητώντας την ίδρυση ειδικών δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

-Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο με την βράβευση έξι προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας, για την προσφορά τους, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σταύρο Σπαθή, και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την βράβευση της πρώην Υπουργού Λούκας Κατσέλη, για τον δικό της νόμο που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας.

-Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Λευκάδας, για την έγκριση εισόδου-εξόδου, αποθήκης εμπορίας ποτών, του Γεράσιμου Αρματά, στο Δημαρχείο της πόλης, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 10:30πμ.

Ο καιρός στην Ζάκυνθο
Σήμερα , οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως 4 Μποφώρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς κελσίου, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής.

Επιμέλεια δελτίου ειδήσεων: Τασία Παπαδημητρίου στο πλαίσιο πρακτικής της εξάσκησης στην ΕΡΤ Ζακύνθου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2rTaSaz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.