ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ καταγγέλλει η φοιτήτρια! FAKE ΒΙΝΤΕΟ παρουσίασε ο Κυρανάκης από το LSE...



Αντικείμενο ακραίας φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας έγινε η ερώτηση που έθεσε Ελληνίδα στον Κ. Κυρανάκη σε ημερίδα του LSE για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Σε μια συγκεκριμένη ερώτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αφορμή την απόρριψη από το κυβερνών κόμμα της πρότασης για προστασία των πολιτών της LGBTQ κοινότητας από διακρίσεις και τις συγκεκριμένες καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο Κ. Κυρανάκης απάντησε για τις... μολότοφ που «κατασκευάζονται στα πανεπιστήμια», σε αναπαραγωγή της κυβερνητικής θέσης για την ανομία στα ΑΕΙ. Για τα δε δικαιώματα των LGBTQ ατόμων αρκέστηκε να αναφέρει πως γενικώς τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται από τη νομοθεσία, αρνούμενος να απαντήσει στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε η απέρριψε το κυβερνών κόμμα.




Η φοιτήτρια καταγγέλλει την παρέμβαση μηχανισμών προπαγάνδας για την διαστρέβλωση της ερώτησής της και την δολοφονία χαρακτήρα μέσω χαρακτηρισμών και την απόδοση προθέσεων που δεν συνάδουν με το ύφος και το αντικείμενο της ερώτησής της. Καταλήγει δε στην ανάρτησή της:



Κάνουμε μια απλή (μεν, άβολη δε) ερώτηση σε βουλευτή ως πολίτες και ως κοινωνικοί επιστήμονες και μας την πέφτουν τα φερέφωνα, τα φιλοκαθεστωτικά ΜΜΕ και ο καθένας που ακόμα τους πιστεύει γιατί διαβάζει τίτλους και νομίζει πως ενημερώνεται, αλλά κατά τα άλλα ελευθερία και φιλικό περιβάλλον για την επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν, ε;

Μη μας περιμένετε, θ' αργήσουμε. Φάτε.

Παραθέτουμε την ανάρτηση της φοιτήτριας:




Edit: Tο Facebook βλέπω δεν αναδημοσιεύει το κείμενο παρά μόνο το λινκ, οπότε όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει ας κάνει copy- paste.



Στην ομιλία που έγινε στο LSE με θέμα την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού, ειπώθηκε το (ήδη γνωστό) ότι από τους νέους που εγκαταλείπουν τη χώρα, κάποιοι δεν φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά πρωτίστως λόγω της κουλτούρας.

Ο κ. Κυρανακης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνει αλλαγές ώστε το περιβάλλον να γίνει φιλικό για όλους τους πολίτες, επιχειρηματικά *αλλά και πολιτισμικά*.

Οπότε μιας και πιάσαμε τα της κουλτούρας και της κοινωνικής αλλαγής που είναι τα αντικείμενα σπουδών μου, ρωτάω:

"Αναφερθήκατε σε 'ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο' και 'φιλικό περιβάλλον'.

Πρόσφατα η Βουλή με σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να συμπεριλάβει τα δικαιώματα πολιτών - όπως οι LGBTQ - για τους οποίους δεν υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα.

Αυτό βρίσκει σύμφωνη και την εκκλησία [που διαχρονικά στηρίζετε] η οποία ακόμα, στον 21ο αιώνα, έχει δύναμη και επιρροή στις νομοθεσίες και στην κοινή γνώμη.

Επίσης πρόσφατα ακούσαμε [πάλι] τον κ. Βορίδη να τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας.

[Δεν αναφέρω πουθενά τα πανεπιστήμια, σημαντική λεπτομέρεια για τη ρετροσπεκτίβα του παραλόγου που ακολουθεί]

Πώς ακριβώς αυτό αποτελεί φιλικό περιβάλλον [για όλους τους πολίτες]; Πώς η ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθοδοξων αξιών συμβαδίζει με τον φιλελευθερισμό;"

(Τα αυτονόητα δηλαδή: το να λες ότι θέλεις ελευθερία και τους προοδευτικούς νέους πίσω, αλλά πίσω να στηρίζεις τον σκοταδισμό, τις θεσμοθετημένες διακρίσεις, τον περιορισμό ελευθεριών και τη βία από τις αρχές, είναι κάπως αντιφατικό, n'est pas?)

Και μου απαντάει:

"Οι LGBTQ πολίτες προστατεύονται από τον νόμο, οι νομοθεσίες υπάρχουν, το ότι το περιεχόμενό τους δεν υπάρχει στο Σύνταγμα είναι άλλη συζήτηση."

Του λέω ότι αναφέρομαι γενικά στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Απαντάει "Στην Ελλάδα είναι απόλυτα σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σχετικά με την αστυνομική βία, αν κάποιος έριχνε τώρα μολότωφ στο LSE, δεν θα θέλατε να επέμβει η αστυνομία; Ε λοιπόν εγώ θέλω τα ελληνικά πανεπιστήμια να φαίνονται* σαν το LSE".

Απαντάω "Δεν αναφέρθηκα ειδικά στα πανεπιστήμια αλλά γενικά στην αστυνομική βία" [κι αυτό σημαντική λεπτομέρεια], αλλά δεν απάντησε.

Μα τα δαπίτικα μοχίτο της Μυκόνου, αυτά είπε (σε περιληπτική μετάφραση από τα αγγλικά τύπου Τσίπρα που μιλάει, να τα λέμε κι αυτά), απαντώντας όχι στην ερώτηση μου αλλά σε διαστρεβλωμένα τμήματα αυτής.

Απαντώντας δηλαδή με σφάλμα λογικής, το οποίο ήταν ή εσκεμμένο (κλασική τεχνική χειραγώγησης γαρ), που θα σήμαινε ότι είναι έξυπνος αλλά κακόβουλος, ή κατά λάθος, που θα σήμαινε ότι είναι παντελώς άσχετος από διαλεκτική ή/ και ενδεχομένως ανόητος.

Εν πάση περιπτώσει, ουσιαστικά δεν είχε απάντηση.


Γιατί οι όποιοι νόμοι υπάρχουν σχετικά με τα LGBTQ δικαιώματα ούτε προτάθηκαν ούτε βρήκαν ποτέ σύμφωνη τη ΝΔ, και γενικώς έχουμε χάσει το μέτρημα από τις καταδίκες και τα πρόστιμα που μας έχει δώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Πάλι καλά δηλαδή που η ΝΔ θέλει κοινή ευρωπαϊκή πορεία, φαντάσου να μην ήθελε.

Γιατί προφανώς αναφέρθηκα στους τραμπουκισμούς και στην αστυνομική βία που βλέπουμε γενικά και εκτός πανεπιστημίων.

*Πάντως βρίσκω πολύ εύστοχη την επιλογή της λέξης "φαίνονται" (είπε "look like"), γιατί αν ποτέ γίνουν όντως τα ελληνικά πανεπιστήμια σαν το LSE θα πρέπει να φύγουν οι κομματικές νεολαίες, κι ύστερα πού θα εκκολάπτονται οι επόμενες γενιές Κυρανάκηδων;

Σχετικά με την εκκλησία - φυσικά - απέφυγε να σχολιάσει.

Μετά μάλιστα μίλησε με ειρωνεία όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ακόμα κάτι άβολο, γενικά απάντησε σε ο,τι τον βόλευε και όχι ο,τι πραγματικά ερωτήθηκε, ενώ πούλησε υφάκι και στον συντονιστή της συζήτησης.

Απελπιστικά απαράδεκτη συμπεριφορά από βουλευτή καλεσμένο σε πανεπιστήμιο και δη σε δημόσιο διάλογο με πολίτες.

Μετά από μέρες (εδώ αρχίζει το καλό) συναντώ κάποιον που ήταν στην ομιλία και με ενημερώνει ότι η συνδιαλλαγή έγινε βάιραλ.
Διαβάζω:

"Αποστομωτική απάντηση Κυρανάκη σε Ελληνίδα φοιτήτρια του LSE"

(Καθόλου αποστομωτική στο μεταξύ, ίσα ίσα που ακολούθησε ένας - ας πούμε - διάλογος, επίσης δεν είμαι φοιτήτρια του LSE)

"Καυστική απάντηση Κυρανάκη σε φοιτήτρια που τον κατηγόρησε για αστυνομική βία"

(Η ερώτηση για το πώς η υποστήριξη της αστυνομικής βίας και της εκκλησίας αλλά όχι της διαφορετικότητας συνάδει με τον φιλελευθερισμό, αποτελεί προσωπική επίθεση για την αστυνομική βία, μάλιστα)

"Ελληνίδα αριστερή φοιτήτρια που ζει στο Λονδίνο με τα λεφτά των πλούσιων γονιών της"

(Βρε σατανάδες, πού τα βρίσκετε)

"Εσείς οι βολεψάκηδες που θέλετε μπάχαλο στην Ελλάδα αλλά ζείτε στην Αγγλία με τα λεφτά του μπαμπά"

(Έχει προχωρήσει η fintech τόσο που μπορούν να κάνουν εμβάσματα άνθρωποι που έχουν πεθάνει; #disruptive_startup )

"Αυτοί θέλουν να είναι τα ξένα πανεπιστήμια καλύτερα από τα ελληνικά για να έχουν προβάδισμα σε σχέση με τους φοιτητές εδώ" #διορατικός

"Φημολογείται ότι ήταν στημένο το σκηνικό"

(Έγινα δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ να υποθέσω; Να βγει κάποιος αρμόδιος να μας πει)

Κατάλαβες, δε μας έφτανε που πρέπει να διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ασκούμε κριτική στη ΝΔ, τώρα πρέπει να διευκρινίζουμε και ότι δεν είμαστε αριστερές, δεν είμαστε φοιτήτριες του LSE, δεν μας ζει ο μπαμπάς μας - που ούτε καν ζει ο ίδιος-, δεν είμαστε ελέφαντες κλπ.

Αδικείστε παιδιά με τα μπλογκς και τα σχόλια, σαπουνόπερες να γράφετε.

Ο κ. Πορτοσάλτε και κάποιοι άλλοι με ενημερώνουν δε, ότι απάντησα "Άλλο το LSE!" (!!!), ότι αδιαφορώ για τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων φοιτητών, ότι ήμουν επιθετική, κάποιος στο YouTube με αποκαλεί "πρεζού", ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σοσιαλ μίντια για να ξέρω τι είμαι, τι είπα και πώς το είπα.

Το βίντεο όπου ακούγεται ξεκάθαρα η ερώτηση μου στην οποία ούτε αναφέρομαι σε πανεπιστήμια, ούτε λέω "Άλλο το LSE", ούτε έχω επιθετικό ύφος, υπάρχει ολόκληρο και είναι αυτό https://youtu.be/HtwrpCUQjGs (21:40 η ερώτηση, 32:06 η απάντηση) και το podcast εδώ: https://richmedia.lse.ac.uk/helle…/20191202_HO_BrainGain.mp3

Βέβαια το απόσπασμα που αναπαράγεται είναι κομμένο- ραμμένο στα μέτρα της προπαγάνδας που θέλει εμένα υποστηρίκτρια των μολότωφ στα πανεπιστήμια και τον Κυρανάκη επιδέξιο ρήτορα.

(Γιατί χωρίς εχθρούς δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, και αν ο εχθρός δεν υπάρχει τότε πρέπει να κατασκευαστεί)

Κάνουμε μια απλή (μεν, άβολη δε) ερώτηση σε βουλευτή ως πολίτες και ως κοινωνικοί επιστήμονες και μας την πέφτουν τα φερέφωνα, τα φιλοκαθεστωτικά ΜΜΕ και ο καθένας που ακόμα τους πιστεύει γιατί διαβάζει τίτλους και νομίζει πως ενημερώνεται, αλλά κατά τα άλλα ελευθερία και φιλικό περιβάλλον για την επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν, ε;

Μη μας περιμένετε, θ' αργήσουμε. Φάτε.


via Press24.gr https://ift.tt/33MLWPe
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη