Στην Ελλάδα ο διάσημος πιανίστας Σιμόν Γκρεϊσί (video)

Στην Ελλάδα ο διάσημος πιανίστας Σιμόν Γκρεϊσί (video)

O ταλαντούχος σολίστ Σιμόν Γκρεσί, συμπράττει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ για μια μια ξεχωριστή συναυλία – την πρώτη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας, αύριο στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα έγινε η πρόβα στο στούντιο C του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Ο 33χρονος  πιανίστας  έχει χαρακτηριστεί ως ο «Γάλλος ροκ σταρ του πιάνου».

Κουβαλώντας στις αποσκευές του τις εθνικές και μουσικές καταβολές από Λίβανο και Μεξικό, καταφέρνει να σπάει τις νόρμες σχετικά με το συνηθισμένο προφίλ του κοινού της κλασικής μουσικής.

Όπως και ο ίδιος τονίζει: «θέλω να δραπετεύσω από την 'άριστοκρατία' του μουσικόφιλου κοινού και να μοιραστώ τη μαγεία της μουσικής με ένα υπέροχα ετερόκλητο κοινό: εβραίους, μαύρους, ασιάτες, ευρωπαίους, λατινοαμερικάνους, LGBT και τόσους άλλους ανθρώπους».

Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου 2017. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τη σονάτα Liszt σε σι ελάσσονα και την Kreisleriana του Schumann, καθώς και ένα άλμπουμ-αφιέρωμα σε μεταγραφές και παραφράσεις του Λιστ.

Άρθρα του για την τέχνη, αλλά και την ελληνική κρίση, έχουν δημοσιευτεί στις Libération, Le Monde, Obs, όπως και στις αγγλικές και αμερικανικές εκδόσεις του HuffPost.

Ο διεθνούς φήμης μαέστρος θα διευθύνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ στις 5 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Α' Μέρος

Λ. Β. Μπετόβεν, 5ο κοντσέρτο για πιάνο, σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73, το επονομαζόμενο «αυτοκρατορικό»: 1. Allegro 2. Adagio un poco mossο 3. Rondo

Σολίστ : Simon Ghraichy

Β' Μέρος

Β. Α. Μότσαρτ, Συμφωνία αρ. 40, σε σολ ελάσσονα, K 550 1. Molto allegro

2. Andante

3. Menuetto. Allegretto – trio

4. Finale, Allegro assai

Μουσική Διεύθυνση: Διονύσης Δερβής – Μπουρνιάς

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ:Μαρία Σταυροπούλου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Pc36AL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη