Ναυάγιο στους Παξούς:Τουλάχιστον 12 νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες-Αγωνία για τους αγνοούμενους (video)

Ναυάγιο στους Παξούς:Τουλάχιστον 12 νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες-Αγωνία για τους αγνοούμενους (video)

Yγρός τάφος για πρόσφυγες και μετανάστες έγιναν για άλλη μια φορά οι ελληνικές θάλασσες. Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε ανοικτά των Παξών. Δώδεκα από τους 50 επιβαίνοντες ανασύρθηκαν νεκροί, είκοσι ένας σώθηκαν και υπόλοιποι αγνοούνται. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Έσπευσαν έξι σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μία από τις γυναίκες που διασώθηκαν ανέφερε στους λιμενικούς πως πάνω στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά. Η καταγωγή των προσφύγων και μεταναστών φέρεται να είναι από την Σομαλία και το Ιράκ.

Από το σημείο του ναυαγίου ανασύρθηκαν δώδεκα σοροί, ενώ είκοσι ένας βρέθηκαν ζωντανοί και διασώθηκαν. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο νοσοκομείο για παροχή ιατρικής περίθαλψης, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω υποθερμίας.

«Η σημερινή τραγωδία στους Παξούς τονίζει τη μείζονα ανάγκη της πάταξης, εντός και εκτός Ευρώπης, των απάνθρωπων δικτύων λαθραίας διακίνησης που εμπορεύονται και αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η νέα πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες, νοτιοδυτικά των Παξών, που επιχειρούσαν να φύγουν από τη χώρα, γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους» σχολίασε το ΚΚΕ.

Στην Πρέβεζα η δημοτική αρχή τέθηκε σε συναγερμό για την φιλοξενία των διασωθέντων ναυαγών. Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα, στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Καπόγλης

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35Hufli
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.