Μηταράκης στον ΑΝΤ1 για μεταναστευτικό: Στέλνουμε μήνυμα ότι δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι" - ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότης Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχουν δίκιο οι νησιώτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πράγματι μια δυσπιστία και μια κούραση του πληθυσμού».

«Στις 15 ημέρες του υπουργείου έχουν ήδη γίνει 4 επιστροφές παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, αριθμός πολλαπλάσιος του 2019», σημείωσε ο κ. Μηταράκης, λέγοντας ότι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Όπως επεσήμανε: «Πρέπει να προχωρήσουν τα κυβερνητικά μέτρα για τα κλειστού τύπου κέντρα και την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, προκειμένου, σε συνδυασμό με τις μεταφορές στην ενδοχώρα και την επίσπευση των διαδικασιών για την χορήγηση ή μη του ασύλου, να αποκατασταθεί το συναίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των νησιών».

«Πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι" και να σταλεί σε όλους το μήνυμα ότι δεν θα μένουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μηταράκης, σχολιάζοντας δηκτικά τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο, ιδίως σε περιοχές με μικρή απόσταση των ελληνικών και των τουρκικών παραλίων, προκειμένου να αποτραπεί η έλευση παράτυπων μεταναστών και αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζήτησε εθνική συσπείρωση και θετική διάθεση από κατοίκους περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποσυμφόρησης των νησιών.

«Δεν είναι αποδεκτές οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους που υπάρχουν στα νησιά» είπε για τους χιλιάδες ανθρώπους που συνωστίζονται εκεί, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊου.

Πηγή: Ant1news.gr

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:via Press24.gr https://ift.tt/2uSpxEk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.