Στο χείλος του γκρεμού οι 5.500 πτυχιούχοι του ΟΑΕΔ. Η αγωνία για το μέλλον και οι πάγιες ανάγκες που κάλυπταν

Στο χείλος του γκρεμού οι 5.500 πτυχιούχοι του ΟΑΕΔ. Η αγωνία για το μέλλον και οι πάγιες ανάγκες που κάλυπταν

Η καθημερινότητα των 5.500 πτυχιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ που λήγουν σε λίγες ημέρες οι συμβάσεις τους. Μαρτυρίες ωφελούμενων στο Dikaiologitika News για τις θέσεις που υπηρετούν

«Σε υπολογίζουν ως κανονικό υπάλληλο και βασίζονται πάνω σου» δήλωσε στο Dikaiologitika News ένας νέος πτυχιούχος του προγράμματος που εργάζεται σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ και μας περιέγραψε την κατάσταση που ζει καθημερινά αλλά και το πόσο αναγκαία είναι αυτά που κάνει «για να λειτουργήσει σωστά η Υπηρεσία του», όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Εργάζεται 08:00 - 16:00 στο γραφείο Απασχόλησης και από τις 08:00 μέχρι τις 13:30 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετεί κόσμο σε ότι αφορά την κάρτα ανεργίας (έκδοση κάρτας, ενστάσεις, αναγνώριση χρόνου ανεργίας, βεβαιώσεις, κατηγορία ΑΜΕΑ, και ακόμη για όσους δεν τηρούν προϋποθέσεις έκδοσης κάρτας, βεβαίωση απόρριψης για τους δικαιούχους του ΚΕΑ), παραλαμβάνει προσλήψεις , απολύσεις ( εκπρόθεσμες και εξαιρέσεις), καθώς και προσλήψεις μετακλητών στις οποίες εκδίδει και πρόστιμο, ενώ ενημερώνει τον κόσμο για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Μετά τις 13:30 που κλείνει για το κοινό ασχολείται με τα προγράμματα εργοδοτών στα οποία κάνει έλεγχο στις αιτήσεις τους για να επιχορηγηθούν, δηλαδή ελέγχει εάν έγιναν σωστά οι πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών τους και της μισθοδοσίας των επιχορηγουμένων καθώς και ότι επιδόματα δικαιούνται, ελέγχει εάν είναι εντάξει όλα τα δικαιολογητικά και αν έχουν κατατεθεί στο χρονικό περιθώριο που πρέπει ενώ βγάζει και το ποσό που θα δώσει ο ΟΑΕΔ στον εργοδότη ως επιχορήγηση για κάθε μηνά. Έρχεται σε τηλεφωνική επαφή συνέχεια με λογιστές και εργοδότες, ενώ κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους εγγράφων προς ΟΓΑ, ΔΟΥ, ΚΕΠΑ που του δίνουν για να ελέγξει την γνησιότητα τους και εννοείται έχει δική του πρόσβαση, κωδικούς σε ΙΚΑ, ΟΠΣ, ΕΡΓΑΝΗ για να γίνουν όλα αυτά.

Βγάζουν συντάξεις 2012!

Τα περίπου 770 άτομα στον ΕΦΚΑ και τα 182 στο ΕΤΕΑΕΠ ασχολούνται κυρίως με απονομή των συντάξεων, με πρωτόκολλο, με μητρώο, παροχές και έσοδα. Στο ΕΤΕΑΕΠ διεκπεραιώνουν εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ πολλών χρόνων δηλαδή είχαν αναλάβει αιτήματα των ασφαλισμένων από το 2012 καθώς είχαν μείνει πίσω πολύ, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ κάνουν αρχειοθέτηση/ταξινόμηση στο φυσικό αρχείο, καταμέτρηση χρόνου ασφάλισης (αναζήτηση στο φυσικό αρχείο και στα προγράμματα μέσα από το υπολογιστή) , έλεγχος ασφαλιστικής μερίδας ασφαλισμένων (αν καταβλήθηκαν σωστά οι ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο και αν έχουν πληρωθεί οι εφάπαξ εισφορές).

Καλύπτουν κενά στην απεξάρτηση

ΟΑΕΔ

ΚΕΘΕΑ, ο φορέας εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν την μάχη του με την απεξάρτηση, καθώς και τις οικογένειες τους. Τα τελευταία χρόνια η υποστελέχωση του φορέα έχει αφήσει μεγάλα κενά σε καίριες θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα. Από το πρόγραμμα του ΟΕΑΔ εργάζονται στον φορέα, ψυχολόγοι, νοσηλευτές και κοινωνιολόγοι. Η απεξάρτηση είναι ένας ευαίσθητος τομέας στον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ πήραν ειδική εκπαίδευση από τους μονίμους του φορέα, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν το πλαίσιο λειτουργίας και να είναι βοηθητικοί για τους ανθρώπους που δέχονται τις υπηρεσίες.

Κακοποίηση ανηλίκων

OAED4965694

Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης, ψυχολόγος, για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια μπήκε ψυχολόγος στην υπηρεσία, όχι μόνο της Θράκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με ανήλικους που σχετίζονται με παραβατικότητα και κακοποίηση.

Και χρέη γιατρού...

οαεδ

650 άτομα ασχολούνται στον τομέα της Υγείας με πολλά άτομα σε κέντρα αιμοδοσίας όπου ελέγχουν το αίμα για ηπατίτιδες και άλλες ασθένειες. Επίσης πολλά άτομα νοσηλευτές που λόγω της υποστελέχωσης αναγκάζονται να επιτελέσουν κάποιες φορές και χρέη γιατρού... Επίσης παραλαμβάνουν αρρώστους για χειρουργεία κ.τ.λ.

Κινητοποιήσεις

Εδώ και δύο μήνες οι Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεων τους . Μπροστά στην απόλυση η απεργιακή κινητοποίηση τέθηκε μονόδρομος για αυτούς και έτσι, την Kυριακή 19/01 στις 11.00 θα πραγματοποιήσουν στο Σύνταγμα πορεία με κατεύθυνση προς την Ερμού, ενώ την Τετάρτη 22/01 θα προχωρήσουν σε πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία στις 12.00 στα Προπύλαια. Επιδιώκουν η Τρίτη 21/01 να είναι μέρα στάσης εργασίας για όλους τους συμβασιούχους του προγράμματός και η Τετάρτη 22/01 να είναι μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Ny6KVz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη