Λάρισα: Μετά την χειροδικία ιερέα σε 60χρονη πιστή ο Μητροπολίτης διέταξε ένορκη ανάκριση

Λάρισα: Μετά την χειροδικία ιερέα σε 60χρονη πιστή ο Μητροπολίτης διέταξε ένορκη ανάκριση

Διέταξε ένορκη ανάκριση ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος για τη διερεύνησή μετά τις καταγγελίες για χειροδικία ιερέα εις βάρους 60χρονης πιστής στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, τις ένορκες ανακρίσεις ορίστηκε να τις διεκπεραιώσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λάρισας π. Αθανάσιος Κοζανίτης.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων, τις επόμενες ημέρες οι φερόμενοι ως εμπλεκό-μενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πως συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό.

Το περιστατικό που έφερε στο «φως» η εφημερίδα «Ελευθερία», έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας –κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν– λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της 60χρονης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της λογομαχίας ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή. Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον Ιερέα να τη χαστουκίζει, να την τραβά από τα μαλλιά, να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκηνυτάρι, να τις αρπάζει τα αντίδωρα και να τα πετά κάτω.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση για το συμβάν.via Ειδησεις https://ift.tt/2T2Msa6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.