ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για διπλή δολοφονία - Είχε σκοτώσει την πρώην σύζυγό του και τον εραστή της

Η πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ, προχώρησε στην εκτέλεση ενός 66χρονου άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1999 για τον φόνο της πρώην συζύγου του και του νέου συντρόφου της.

Ο Ντόνι Λανς εκτελέστηκε με ενδοφλέβια έγχυση θανατηφόρων χημικών ουσιών στη φυλακή της πόλης Τζάκσον. Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών διότι το 1997 είχε πυροβολήσει με καραμπίνα τον εραστή της πρώην γυναίκας του και κατόπιν ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την ίδια, χρησιμοποιώντας το κοντάκι του όπλου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε απειλήσει επανειλημμένα τη γυναίκα ότι εάν τον εγκατέλειπε, θα τη σκότωνε, απειλή που είχε επαναλάβει και μετά τον χωρισμό της. Είχε μάλιστα ρωτήσει κάποιον πόσο θα κόστιζε να προσλάβει εκτελεστή για να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του και τον νέο σύντροφό της.

Ο Ντόνι Λανς δήλωνε εξαρχής αθώος και, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, δεν είχε παρουσιαστεί κανένα χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχεία στη δίκη του.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η υπεράσπιση είχε υποβάλει αρκετές προσφυγές για να σωθεί η ζωή του. Ζητούσαν ιδίως να γίνουν εξετάσεις γενετικού υλικού και να επαναληφθεί η δίκη, αλλά συνάντησαν κατηγορηματικές αρνήσεις από πλευράς της δικαιοσύνης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες αίτημα αναστολής της θανάτωσής του.

Ο Λανς έγινε ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος στις ΗΠΑ. Ο πρώτος εκτελέστηκε τη 15η Ιανουαρίου στο Τέξας.

Πηγή: wsbtv, ΑΠΕvia Press24.gr https://ift.tt/2UfBVce
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.