Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Καμένων Βούρλων, Για την αύξηση των δημοτικών τελών


Στη κοινωνία που ζούμε όπως συνέβαινε πριν έτσι και τώρα, όλα τα δυσβάσταχτα βάρη για τα δημόσια έσοδα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων τα φορτώνουν στις πλάτες του λαού.


Σε αυτή την κατεύθυνση εξελίσσεται η κυβερνητική πολιτική, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε, με τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την δυσβάσταχτη φορολογία και τους έμμεσους φόρους που δυσκολεύουν την λαϊκή οικογένεια να προμηθευτεί τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή.


Στην ίδια κατεύθυνση και ως μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής λειτουργούν οι Δήμοι, οπως και ο Δήμος των Κ. Βούρλων, που οι διοικήσεις τους πρόθυμα ακολουθούν αυτές τις πολιτικιές,


Η διοίκηση του Δήμου Καμένων Βούρλων, πιστή στις κατευθύνσεις της τωρινής, αλλά και όλων των κυβερνήσεων, που θέλουν την Τοπική Διοίκηση σαν ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, αποφάσισε στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις κατοικίες κατά 64%και για τα καταστήματα κατά 107%.

Αντί να φροντίζει για μια ολοκληρωμένη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, χωρίς εργολάβους και κέρδη τρίτων, αντί να διεκδικεί από τον κρατικό προυπολογισμό και το κράτος που μας ξεζουμίζει φορολογικά, πράτει το αντίθετο.


Με πρόσχημα τα διαρκώς μειούμενα, χρόνο με το χρόνο, έσοδα του δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη, απόρροια της δυσκολίας όλων και περισσότερων δημοτών και μικρών επιχειρήσεων να «τα φέρουν βόλτα», αλλά και της αποφυγής είσπραξης από τους μεγαλοοφειλέτες, αποφάσισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού -σε επίπεδα υψηλότερα από γειτονικούς δήμους-  με τον σίγουρο τρόπο είσπραξης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Παρουσιάζει, μάλιστα, η πλειοψηφία ένα δυσθεώρητο ποσό οφειλών, άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσοντας σε αυτό και τα έξοδα ηλεκτροδότησης και το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών κι αντλίες γεωτρήσεων του δήμου.


Με το ιδεολόγημα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» δηλαδή της κερδοσκοπίας, που παρουσιάζεται ως φάρμακο « δια πάσα νόσο», δώθηκαν τα ιαματικά νερά σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να στερούνται αυτό το αγαθό που απλόχερα μας προσφέρει η φύση, τόσο οι δημότες μας όσο και οι υπόλοιποι συνανθρωποί μας.
Παράλληλα παραχωρεί από το 2020 την  ανακύκλωση σε ιδιώτη και παραδίδει σε εργολάβο την καθαριότητα των δημοτικών καταστημάτων-γραφείων.

Δηλαδή τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του δήμου μας θα πληρώνουν τα αυξημένα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρέχονται από τον δήμο μας με πολύ χαμηλότερο κόστος, μόνο και μόνο για να κερδίζουν κάποιοι εργολάβοι και μονοπωλιακοί όμιλοι που θησαυρίζουν από τα σκουπίδια.


Ο νόμος για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βαθαίνει τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μηχανισμό του αστικού κράτους. Μεταφέρει σε αυτήν, χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, ένα σωρό καθήκοντα και υπηρεσίες που ήταν υποχρεωμένο να παρέχει το ίδιο στο λαό.


Ο κάθε δήμος παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες αυξάνοντας τέλη και φόρους ή τις ιδιωτικοποιεί φορτώνοντας, επίσης, το κόστος στο δημότη. Την τελευταία δεκαετία μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση κατά 62%, ενώ αυξήθηκαν τα «ίδια» έσοδα των δήμων. Δηλαδή αυτά που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Από τα 100 ευρώ έσοδα της Τοπικής Διοίκησης τα 30 είναι από το κράτος και τα 70 από «ίδια» έσοδα.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό της περιοχής μας να αναλογιστεί αν όλα αυτά γίνονται για το «καλό» του και τι όφελος μπορεί να έχει, όταν ο δήμος του μετατρέπεται σε χορηγό της κερδοφορίας λίγων επιχειρηματικών ομίλων και εργολάβων. Να συνειδητοποιήσει ότι αυτοί που επέλεξε ως Δημοτική Αρχή, και πριν και τώρα, στρέφονται ενάντια στα πραγματικά συμφέροντά του. Να απαιτήσει μαζί μας γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κι επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.



ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 20/12/2019




via ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Blog https://ift.tt/30e3svE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη