Χανιά: Σε τροχιά υλοποίησης το ποδηλατοδρόμιο

Χανιά: Σε τροχιά υλοποίησης το ποδηλατοδρόμιο

Σε τροχιά ολοκλήρωσης των υποδομών του μπαίνει το εγκαταλελειμμένο εδώ και 15 περίπου χρόνια ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαδηράκης, παρουσία του Ολλανδού αρχιτέκτονα και ειδικού στην κατασκευή ποδηλατοδρομίων Σάντερ Σούμα, ανακοίνωσε ότι μετά από την σχετική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, το έργο της αποπεράτωσης ξεκινά με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έργο – φάντασμα, είχαν δαπανηθεί 3,5 εκατομμύρια ευρώ.


Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων Γιώργος Ξανθουδάκης αλλά και ο Ολλανδός αρχιτέκτονας και κατασκευαστής, Σάντερ Ντούμα (Sander Duma), που ειδικεύεται στην κατασκευή ποδηλατοδρομιών.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ Ντούμα, είπε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Ντούμα έρχεται στον δήμο μας μετά από πρόσκληση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κ. Μιχαηλάκη για να δούμε ένα θέμα το οποίο έχει ταλαιπωρήσει ιδιαιτέρως, την τοπική κοινωνία και έχει να κάνει με την αποπεράτωση ενός πολύ σημαντικού ποδηλατικού κέντρου. Σήμερα, λοιπόν με την επίσκεψη του κάναμε μια αυτοψία στον χώρο, είδαμε ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν για να παραδοθεί στην πολύ μεγάλη και δυναμική κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα της ποδηλασίας. Θέλω να εκφράσω την χαρά μου, που το μόνο ποδηλατοδρόμιο που υπάρχει στην περιφέρεια της χώρας μπαίνει πλέον σε μια τροχιά υλοποίησης. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, αυτομάτως τα Χανιά μπαίνουν στον χάρτη και γίνονται προορισμός για όλο τον κόσμο της ποδηλασίας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνές."

Ο κ. Ξανθουδάκης καλωσορίζοντας τον κ. Ντούμα δήλωσε: "Ο κ. Ντούμα συμμετείχε στο σχεδιασμό του βασικού σχεδίου, που σημαίνει ότι είναι απόλυτος γνώστης του συγκεκριμένου έργου. Από το σημείο που ξεκινάμε, σε δυο χρόνια θα μπορεί το ποδηλατοδρόμιο να είναι έτοιμο. Η βούληση είναι να προχωρήσουμε σε ολική ανακατασκευή, όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί."

Με την σειρά του ο κ. Ντούμα εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται και πάλι στα Χανιά, μετά την πάροδο πολλών χρόνων και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Νομίζω ότι είναι παράλογο ότι έχετε τόσους πολλούς πρωταθλητές στα Χανιά αλλά δεν έχετε ποδηλατοδρόμιο. Μπορεί μόνο κανείς να φανταστεί τα αποτελέσματα μετά την αποπεράτωση του έργου. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ολοκληρωθεί το έργο αλλά και να αναδείξουμε την περιοχή."

Τέλος ο κ. Μιχαηλάκης δήλωσε την χαρά του αλλά και την "ανυπομονησία" του για την δρομολόγηση των έργων αποπεράτωσης του ποδηλατοδρομίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36UyScT
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη