Αυγενάκης: Δρομολογούμε τις διαδικασίες για τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Σε επίκαιρη ερώτηση για το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ανεγέρσεις νέων γηπέδων και στις στρατηγικές δράσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, ο κ. Αυγενάκης, επισήμανε:

«Βάσει της σύμβασης του έργου " Καυτανζόγλειο Στάδιο, Εργασίες Επισκευής και Συντήρησης Εγκαταστάσεων", εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του στίβου του βοηθητικού γηπέδου του Καυτανζογλείου με επίστρωση νέου ελαστικού τάπητα, αντικατάστασης του υφιστάμενου χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου με προκατασκευασμένο χλοοτάπητα, αντικατάστασης του υφιστάμενου χλοοτάπητα του βοηθητικού γηπέδου με προκατασκευασμένο χλοοτάπητα και ανακατασκευής των αρδευτικών δικτύων του κεντρικού και του βοηθητικού γηπέδου.

Η σύμβαση του έργου " Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο - Αντικατάσταση του Ελαστικού Τάπητα του Στίβου - Δήμος Θεσσαλονίκης - Νομός Θεσσαλονίκης", αντικείμενο της οποίας είναι η αντικατάσταση του ταρτάν του στίβου του κεντρικού γηπέδου, η αντικατάσταση των βατήρων και η προμήθεια νέων διαχωριστικών κρασπέδων ξεκίνησε να εκτελείται κανονικά.

Πράγματι, η ανάδοχος εταιρεία εκτέλεσε τις εργασίες σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας απαιτούνταν ένας μήνας για την ξήρανση αυτής, ενώ βάσει χρονοδιαγράμματος, προβλέπεται ότι για την επίστρωση του νέου ελαστικού συνθετικού τάπητα απαιτούνται δύο μήνες.

Ωστόσο, η ανάδοχος εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για την επίστρωση και την εγκατάσταση του ελαστικού, ζήτησε -κατόπιν αιτημάτων της προμηθεύτριας εταιρείας και της εταιρείας τοποθέτησης- παράταση στις εργασίες, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εφαρμογή των υλικών του συστήματος είναι η ατμοσφαιρική υγρασία να είναι κάτω του 60% για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορούν τα υλικά να ομογενοποιηθούν, σταθεροποιηθούν και να αποκτήσουν τις φυσιολογικές αντοχές τους.

Συνεπώς, η εύλογη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου δεν οφείλεται σε επιτηδευμένη παραμέληση από την ανάδοχο εταιρεία. Προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή εκτέλεση και η ποιότητα των εργασιών, ώστε να γίνει ασφαλής χρήση του ταρτάν από τους αθλητές μας, οι εργασίες επίστρωσης θα ολοκληρωθούν όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις εργασίες αυτές.

Σχετικά με τη χωρητικότητα του Κλειστού Προπονητηρίου του Καυτανζογλείου Σταδίου, όπως υφίσταται αυτό σήμερα, εξαρτάται από την εκάστοτε διαμόρφωση του χώρου για τις ανάγκες των αθλημάτων που στεγάζει. Η διαχείριση και η λειτουργία του χώρου είναι στην αρμοδιότητα της διοίκησης, την οποία και εμπιστεύομαι και στηρίζω και συνεργάζεται άψογα με τα τοπικά σωματεία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παλαιότητας των αθλητικών οργάνων, η κατάσταση των οποίων είναι επίσης πεδίο αρμοδιότητας της Επιτροπής Διοίκησης, επιδιώκεται σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια νέων οργάνων.

Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι κρίσιμη και πολλοί αθλητές μας αγωνιούν για την εκπόνηση και ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να μπορούν να προπονούνται σε ομαλές συνθήκες εντός σύγχρονων εγκαταστάσεων. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη όμως. Είναι χρόνια και η προηγούμενη κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, καθώς έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα, αλλά δεν τα αντιμετώπισε υπεύθυνα, μένοντας σε εξαγγελίες.

Στο μέτρο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, κινούμαστε αποφασιστικά για να διευκολύνουμε τις υπάρχουσες συνθήκες. Εκτός της τακτικής επιχορήγησης που θα λάβει το Καυτανζόγλειο, προϋπολογισμού 650.000 , κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, προ ολίγων ημερών εγκρίναμε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 65.000 για την κάλυψη υποχρεώσεων του φορέα.

Στη σύντομη θητεία ως Υφυπουργός Αθλητισμού έχω έρθει αντιμέτωπος με πλήθος ζητημάτων για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων όλης της χώρας. Δυστυχώς, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα αυτονόητα, όπως η προπόνηση των αθλητών σε ανθρώπινες συνθήκες.

Από την ανάληψη της διακυβέρνησης έχουμε κάνει βήματα προόδου για την βελτίωση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η αναβάθμιση του Καυτανζογλείου.

Δρομολογούμε τις διαδικασίες για την μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου του γηπέδου.

Ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, πράττουμε τα δέοντα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εξελίξεις.

Βρισκόμαστε σε συντονισμό με τη νέα διοίκηση του Καυτανζογλείου, η οποία θα συνεργαστεί και θα φιλοξενήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ, ώστε να υλοποιηθούν οι εργασίες του νέου γηπέδου, στις οποίες θα είμαστε αρωγοί και διευκολύνουμε στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Την ίδια ώρα βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια για μια σειρά αναβαθμίσεων και συντηρήσεων και στο Καυτανζόγλειο.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στο έπακρο όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον αυτές που πρωταγωνιστούν στον αθλητισμό, να υλοποιήσουν τα κατασκευαστικά τους πλάνα και να διαθέτουν δικά τους σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα.

Θέλουμε να αγωνιστεί γρήγορα η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θέλουμε να εκπονήσει άμεσα ο ΠΑΟ το πλάνο του νέου του γηπέδου στον Βοτανικό και στηρίζουμε την προσπάθειά του.

Θέλουμε ο ΠΑΟΚ να κατασκευάσει ένα σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη Θεσσαλονίκη, που θα αναβαθμίσει περαιτέρω και το δικό του στάτους, αλλά και της περιοχής ευρύτερα.

Θέλουμε το Παγκρήτιο Στάδιο να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει σύγχρονες δομές, ώστε να μπορεί να αποτελεί το σπίτι της Εθνικής μας Ομάδας, αλλά και πόλος έλξης ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Είμαστε εδώ και είμαστε ανοιχτοί σε όλους, με βάση το διάλογο και με ρεαλιστικά σχέδια να κάνουμε πραγματικότητα τα πλάνα όλων των αθλητικών προσώπων που επιδιώκουν να ανυψώσουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού στον κόσμο.

Ενώ σύντομα, τις επόμενες ημέρες καταλήγουμε και υπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Lamda Development που αφορά στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν από την Ελληνικό Α.Ε. και θα καλύψουν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Βρισκόμαστε στη φάση της πρώτης ουσιαστικής αξιοποίησης ολυμπιακού ακινήτου και αναφέρομαι στο Κλειστό στα Λιόσια και την ΚΑΕ ΑΕΚ, όπου θα ολοκληρωθεί μάλιστα και με τη συνεργασία των οκτώ Ομοσπονδιών που σήμερα στεγάζονται και χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σταδίου.

Και τέλος, ολοκληρώνεται η πρόταση για την αξιοποίηση ενός τμήματος του ΟΑΚΑ, των γηπέδων τένις».



via Press24.gr https://ift.tt/2FNWBQ9

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη