Βατικανό: Ο Πάπας όρισε την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο διπλωματικό πόστο

Βατικανό: Ο Πάπας όρισε την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο διπλωματικό πόστο

Ο πάπας Φραγκίσκος όρισε σήμερα την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, στο ανδροκρατούμενο νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της κυβέρνησης του Βατικανού.

Η 66χρονη Ιταλίδα, Φραντσέσκα Ντι Τζιοβάνι, θα αναλάβει τα ηνία ενός νεοδημιουργηθέντος πόστου, σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό της υφυπουργού.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν ιερείς και οι ρόλοι που ανατίθενται σε γυναίκες, παραδοσιακά, είναι στη σκιά της κυβέρνησης του Βατικανού.

Μια οργάνωση γυναικών, ανάμεσά τους και η Διεθνής Ένωση Γενικών Ηγουμένων (UISG), οργάνωση «ομπρέλα» των καθολικών καλογριών, καιρό ζητά από τον Πάπα να ορίσει περισσότερες γυναίκες σε ανώτερες θέσεις της γραφειοκρατίας του Βατικανού, ενώ παρά τις υποσχέσεις να οριστούν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις λήψης αποφάσεων στο Βατικανό, μόλις έξι γυναίκες έχουν τοποθετηθεί.

Τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλον τον κόσμο ανέρχονται στο 1,3 δισεκατομμύριο, με πάνω από τους μισούς πιστούς να είναι γυναίκες. Στα θρησκευτικά τάγματα οι γυναίκες είναι τριπλάσιες από τους άνδρες.

Σε ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993. Η 66χρονη Ιταλίδα είναι ειδικός στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.



via Ειδησεις https://ift.tt/2RjKcZN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη