Όταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου "σφάχτηκε" με την Ξένη Δημητρίου ζητώντας αθώωση Παπακωνσταντίνου

Όταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «σφάχτηκε» με την Ξένη Δημητρίου ζητώντας αθώωση Παπακωνσταντίνου

Η σημερινή υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού στο σημερινό διάγγελμα, ήταν δικαστής στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου με την λίστα Λαγκαρντ.
Το δικαστήριο εκείνο, τον κήρυξε αθώο ομόφωνα για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, ενώ κατά πλειοψηφία κήρυξε ένοχο τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, ότι δηλαδή διέγραψε τρία αρχεία με λογαριασμούς των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ για να διαφυλάξει, όπως εξήγησε το σκεπτικό του δικαστηρίου ο Πρόεδρος, την πολιτική του εικόνα.
Στην συγκεκριμένη δίκη, δύο μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέφρασαν την άποψη ότι το επίμαχο cd της λίστας δεν μπορεί να θεωρηθεί καν έγγραφο κατά τον νόμο και ως εκ τούτου και αυτοί ετάχθησαν υπέρ της απαλλαγής του πρώην υπουργού. 

Οι δύο δικαστές του ΣτΕ που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του πρώην υπουργού, ήταν η υποψήφια πρόεδρος της δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και η Αγγελική Θεοφιλοπούλου.
npress.gr


via Δυτική Ευρυτανία https://ift.tt/2NwF82Z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη