Έρχεται η πρώτη αξιολόγηση των υπουργών από τον Μητσοτάκη

Έρχεται η πρώτη αξιολόγηση των υπουργών από τον Μητσοτάκη

Μια δέσμευση από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας κάνει πράξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε δεσμευθεί, να αξιολογεί κάθε εξάμηνο τους υπουργούς του.

Στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και της αξιολόγησης φαίνεται πως εντάσσονται και οι συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένους υπουργούς.

Στις συναντήσεις αναμένεται να διαπιστωθούν η αποτελεσματικότητα των υπουργείων, αλλά και ποιοι στόχοι επιτεύχθηκαν και ποιοι έχουν καθυστερήσει.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αύριο Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

Το μπλε ντοσιέ που είχε μοιράσει στους υπουργούς

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τη στιγμή που πήρε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργούς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους.

Μάλιστα στις 10 Ιουλίου λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν 18 μπλε ντοσιέ, τα οποία είχαν παραλήπτες τους υπουργούς.

Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν.

Το μπλοκάκι του Μητσοτάκη για να παρακολουθεί τους υπουργούς

Στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε μοιράσει έναν μπλε φάκελο σε κάθε υπουργό με τους στόχους ανά υπουργείο και το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης ως τον Δεκέμβριο.

Η επίτευξη αυτών των στόχων και ο χειρισμός των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν θα αξιολογηθούν στο τέλος του έτους και ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αποφασίσει αν θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3a8ClGX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη